Pe vremuri, orezul negru se gasea doar pe masa nobililor, iar uneori, se folosea in ritualuri si ceremonii. Desi nu e prea gustos, reprezinta o importanta sursa de antioxidanti (o lingura cu orez-negru contine mai multi antioxidanti decat una cu coacaze sau afine - reginele antioxidantilor - si mai putin zaar). Contine o cantitate mare de vitamina E si multe fibre. Consumul lui ajuta inima si protejeaza organismul de cancer. Carbohidratii sunt digerati si absorbiti mai lent decat cei din orezul-alb, ceea ce incetineste cresterea nivelului de zahar in sange, fiind o sursa de energie pentru persoanele cu diabet. Are proprietati antiinflamatoare, consumul lui fiind util in tratamentul si prevenirea bolilor asociate cu inflamatia cronica. Iar pentru toate aceste beneficii, trebuie sa mancam numai doua linguri pe zi o data la cateva zile.
Despre orez negru
Pe vremuri, orezul negru se gasea doar pe masa nobililor, iar uneori, se folosea in ritualuri si ceremonii. Desi nu e prea gustos, reprezinta o importanta sursa de antioxidanti (o lingura cu orez-negru contine mai multi antioxidanti decat una cu coacaze sau afine - reginele antioxidantilor - si mai putin zaar). Contine o cantitate mare de vitamina E si multe fibre. Consumul lui ajuta inima si protejeaza organismul de cancer. Carbohidratii sunt digerati si absorbiti mai lent decat cei din orezul-alb, ceea ce incetineste cresterea nivelului de zahar in sange, fiind o sursa de energie pentru persoanele cu diabet. Are proprietati antiinflamatoare, consumul lui fiind util in tratamentul si prevenirea bolilor asociate cu inflamatia cronica. Iar pentru toate aceste beneficii, trebuie sa mancam numai doua linguri pe zi o data la cateva zile.
Etichete:
orez,
sanatate,
seminte de in
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu