Budinca de cartofi





Reteta budica de cartofi
Ingrediente: 1 kg cartofi, 500 grame carne de porc, 300 grame branza telemea, 2 oua, 200 grame smantana, 1 lingura cu unt, 1 lingura cu pesmet, 3-4 catei de usturoi, ulei, rozmarin, sare.

Spala bine bucata de carne si sterge-o cu un servetel curat. Condimenteaz-o cu sare si greac-o pe toate partile cu usturoiul zdrobit. Taie carnea in felii potrivit de groase si rumeneste-o pe un gratar sau in putin ulei. Separat, fierbe cartofii in coaja in apa cu sare. Unge un vas cu unt si tapeteaza-l cu pesmet. Asaza cartofii curatati si taiati in sferturi, intercaland bucatile de carne bine patrunse. Toarna deasupra ouale batute cu smantana si branza sfaramata. presara putin rozmarin si lasa la cuptor aproximativ 40 minute.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google