Tărâţele de grâu un medicament eficient la îndemană





Taratele de grau sunt un medicament natural, eficient si la indemana tuturor. Ele nu se cern, cu cat sunt mai mari cu atat sunt mai eficiente. Ele contin celuloza, minerale si complexul de B. Sunt esentiale pentru un stil de viata sanatos. De exemplu se pot consuma la micul dejun, lasate la inmuiat de seara iar dimineata se combina cu putina miere, goji, un mar ras si iaurt grecesc cu 2% grasime. Se pot consuma tot timpul chiar toata viata si astfel veti beneficia din plin de toate proprietatile oferite de acest minunat ingredient.
Iata cateva remedii naturiste recomandate in anumite afectiuni:
Contra constipatiei:
1. Se pun la inmuiat de seara 2 linguri de tarate in jumatate de cana cu apa, si se consum dimineata cu 30 de minute inainte de mancare.
2. Se amesteca 2 linguri de tarate cu 2 linguri de miere, 2 linguri de nuci macinate, 2 linguri de smantana si 2 mere rase. Se consuma din acest amestec 2 linguri pe zi, inainte de micul dejun, dupa care se bea o cana de musetel. Amestecul se pastreaza in frigider. dupa ce ati terminat taratele consumati 20 de zile, 40 g de grau incoltit.
3. Se amesteca 2 linguri de tarate de grau cu o lingura de miere si o ceasca de lapte fierbinte. Se bea pe stomacul gol dimineata sau la inceput chiar si seara dupa masa.
4. Prajitura din tarate de grau pentru constipatia la copii:
- Se pun de seara, intr-o cana 3 linguri de tarate si se acopera cu apa. Dimineata se adauga 100 ml lapte si se fierbe cateva minute. Se indulceste cu miere si se serveste cu nuca, stafide, alune, fructe, gem s.a.
Poate fi o prajitura adevarata sau poate constitui un mic dejun care este foarte hranitor, contine vitamine, enzime, minerale si celuloza.
Zeama de tarate - bautura minune: 
- intr-un litru de apa se pun 10 linguri de tarate, se lasa de seara pana dimineata dupa care se strecoara si se bea in timpul zilei timp de 40 de zile.
Insuficienta circulatorie cerebrala si afectiuni digestive:
- de 3 ori pe zi cu 15 minute inainte de mancare se ia cate o lingura de tarate inmuiate in apa si se bea bors de tarate cat mai des (borsul de tarate este borsul traditional pe care il fac bunicile noastre, si il folosesc la borsul cu legume, cu carne, perisoare si alte tipuri de mancare). 
Tratament cu tarate de grau pentru tumora de colon:
1. Se face o infuzie de tarate: peste 3 linguri de tarate se adauga 800 ml de apa clocotita. Dupa racire se strecoara si se bea.
2. Se pun 3 linguri de tarate in 800 ml apa rece. Se lasa peste noapte iar a doua zi se strecoara si se bea lichidul iar daca puteti consumati si taratele.
3. Germeni de grau incoltit: intr-un borcan de 400 g se pune pe jumatate boabe de grau si se acopera cu apa. Apa din borcan se schimba de 2-3 ori pe zi timp de 5 zile pana ce incolteste. Se consuma la fiecare masa 60 g de grau incoltit sau 1 lingura pe zi timp de 15 zile o perioada de 3 luni. Il puteti consuma si cu lapte cald. 





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google