Reguli simple pentru a preveni reaparitia acneei





Chiar si dupa ce acneea trece sau se amelioreaza simtitor, este posibil sa fie nevoie de continuarea tratamentului, pentru prevenirea reinfectarii. Se pot folosi medicamente topice pe zonele predispuse la acnee, se poate continua tratamentul cu contraceptive orale sau se pot face cure de terapie cu lumina polarizata, pentru a mentine pielea curata. De obicei medicul dermatolog stabileste strategia de preventie a altor eruptii. Apoi fiecare ar trebui sa urmeze cateva reguli simple, care sa-l fereasca de reinfectarea porilor, astfel:
1. Zonele predispuse la acnee se spala de doua ori pe zi cu produse speciale, pentru indepartarea excesului de sebum si celule moarte ale pielii dar atentie, curatarea repetata poate irita pielea.
2. Se vor folosi creme speciale antiacneice sau geluri care ajuta la diminuarea secretiei de sebum. Foarte bune sunt produsele care contin peroxid de benzoil sau acid salicilic ca ingrediente active.
3. Se va evita machiajul excesiv, este preferabil sa se foloseasca cosmetice naturale, pentru ca sunt mai putin iritante. Se va curata intotdeauna machiajul inainte de culcare, deoarece produsele cosmetice pot bloca foliculii.
4. Zonele cu problema se curata cu un demachiant delicat si se vor evita produsele cosmetice abrazive si astringente, deoarece au tendinta de a irita pielea, ceea ce poate agrava acneea.
5. Persoanele predispuse la acnee trebuie sa fie atente la orice le atinge tenul. Parul se va pastra in permanenta curat, prin spalari mai dese, se va evita contactul fetei cu mainile, dar si cu obiectele care o pot contamina: telefoane mobile, casi, fire de i-Pod-uri si alte dispozitive de ascultat muzica.
6. Nu se vor stoarce cosurile, pentru ca prin aceste traumatisme se pot provoca infectii sau cicatrice.
7. Este bine sa se poarte o imbracaminte lejera, pentru ca cea stramta retine caldura si umiditatea si poate irita pielea.
8. Se vor evita curelele prea stranse, castile de protectie, rucsacii sau alte echipamente sportive pentru a preveni frecarea si iritarea pielii.
9. Obligatoriu, se vor face dusuri dupa exercitiile fizice sau orice alta activitate obositoare, deoarece sebumul si transpiratia favorizeaza inmultirea bacteriilor.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google