Principii ca sa slabesti si sa te mentii supla





Ca sa slabesti, sunt de ajuns moderatia, rationamentul, rabdarea si ajutorul naturii. Daca esti motivata sa slabesti, asta e cea mai buna reteta. Iar daca nu esti motivata, nu vei reusi cu toate regimurile. Pierderea rapida a kilogramelor poate fi periculoasa pentru organism. Evita dietele care pledeaza pentru regimuri radicale. Majoritatea dietelor sunt eficace pe termen scurt, dar pe termen lung 90% dintre persoane pun la loc kilogramele. Dar cel mai important nu este tipul de dieta, ci tipul de persoana. In loc sa ne intrebam ce dieta este mai eficienta, cum am facut pana acum, poate ar trebui sa ne intrebam ce determina ca unele persoane sa aiba succes la slabit si altele nu. Nu uita, perseverenta e mai importanta decat tipul de dieta ales. Iata cele mai importante principii pentru a obtine rezultatul dorit, si pe termen lung:
  • Ore fixe de mancare - pentru slabire este util sa fie stabilit un orar fix de mese. Majoritatea persoanelor care se ingrasa mult intr-un timp scurt nu au orare stabile. O masa ar trebui sa dureze intre 15 minute si 1 ora.
  • Cumpatare - mai mult decat ora la care s-a mancat, este important la finalul zilei cat anume s-a mancat si daca meniul a fost echilibrat.
  • Activitatea fizica - mai ales datorita vietii stresante, recurgem la mancare ca sa ne calmam. In loc sa te descarci mancand sau band alcool, mai bine mergi la sala de sport. Miscarea fizica te slabeste si elibereaza serotonina, hormonul fericirii.
  • Putin cate putin - pentru a slabi, nimic nu e mai eficient decat ca scaderea sa fie gradata, putin cate putin. Este un proces ce nu poate fi abordat ca un sprint, ci este o cursa de fond, unde e nevoie sa te mentii motivata pe parcursul a luni intregi ca sa nu renunti si sa ajungi la finisul pe care il doresti.
  • Motivatie - aceasta este marea diferenta intre a pierde kilograme rapid sau putin cate putin. Este usor sa te motivezi o luna, inainte de vara, dar este mai greu sa-ti mentii motivatia un an sau doi ca sa dai jos kilogramele unul cate unul.
  • Preia controlul - ideal ar fi sa ne recuperam controlul propriei vieti si sa nu ne lasam dusi de inertia care ne inconjoara. Daca este prea greu, adopta mici strategii prin care sa reduci numarul de calorii pe care le ingerezi zilnic si sa cresti numarul caloriilor cheltuite. Daca introduci mai multe calorii decat consumi, balantase inclina in favoarea ingrasarii.
  • Cere jumatate de portie - mai ales daca mananci des la restaurant, cere ospatarului sa-ti puna numai jumatate de portie, cealalta jumatate o daruiesti persoanei cu care servesti masa. In general, incearca sa nu te ridici de la masa ghiftuita.
  • Fa-ti timp pentru tine - multe persoane, cand sunt sfatuite sa faca miscare spun "nu am timp". Dar niciodata nu este adevarat, toata lumea are timp pentru ceea ce considera important.
  • Nu contabiliza caloriile - in teorie o femeie are nevoie de 2000 de calorii zilnic, dar aceasta este o medie statistica, care nu  e valabila pentru toata lumea, in fiecare zi. Acest calcul conduce mai degraba la a fi obsedati de cat mancam.
  • Sanatatea pe primul plan - persoanele care isi transforma sanatatea intr-o prioritate, incep sa fie atente la ce mananca, la exercitii fizice, intr-un cuvant, incep sa se ingrijeasca. Asta nu inseamna ca niciodata nu se vor mai ingrasa. Dar daca ai hotarat ca sanatatea este prioritara, aceste cateva kilograme pe care le-ai acumulat, le vei da jos indata ce-ti vei recupera calmul.
Incepe chiar de astazi sa introduci treptat aceste principii in modul de a manca. Obiectivul este sa te obisnuiesti cu alt stil de alimentatie, care sa te ajute sa slabesti si sa-ti mentina sanatatea.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google