Exercitii pentru muschii fesieri, eficiente si in doar 10 minute pe zi - Partea 2





Dupa cum am zis ieri astazi voi scrie inca doua exercitii de mare folos pentru un corp armonios. Nu exista nici o contraindicatie de a practica exercitiile mai ales ca va trebuie doar 10 minute pe zi, pentru a va simti cu adevarat mai bine. Pentru a obtine cat mai repede satisfactie puteti practica toate sporturile care contribuie la eleganta feselor cum sunt joggingul, mersul pe jos, alpinismul, ciclismul, dansul, natatia s.a. Puteti de asemenea sa va faceti masaj macar o data pe saptamana. In afara de exercitii si alimentatie echilibrata retineti urmatoarele:
- evitati sa purtati imbracaminte stramta, deoarece aceasta impiedica circulatia sanguina
- hidratati-va suficient intre mese
- faceti cat mai des masaje sau drenaje limfatice
- straduiti-va sa urcati scarile in ritmuri diferite.
Iata cele doua exercitii pe care trebuie sa le faceti in continuarea celorlalte de ieri: 
1. Aveti grija sa va asezati corect pentru a nu-i rapi acestui exercitiu nimic din eficacitatea sa. Este normal sa resimti o usoara senzatie de "tras" in spatele coapselor daca picioarele sunt aduse bine cat mai aproape posibil de figura sau cel putin in unghi drept. Este mult mai benefic sa lucrati in extensie musculara maxima decat intr-o stare de relaxare.
Executarea exercitiului:
Asezati-va pe o parte si puneti bratul in prelungirea corpului si odihniti-va capul pe brat. Apoi aduceti picioarele intinse perpendicular in raport cu corpul iar talpile trebuie sa fie foarte flexate. Pornind de la aceasta pozitie, efectuati cercuri cu piciorul de deasupra fara sa-l sprijiniti pe celalalt.
Sfaturi de care trebuie sa tineti cont:
- expirati atunci cand sunteti in partea inalta a cercurilor
- daca nu ati mai facut exercitiul, faceti cu fiecare picior 10 cercuri  mici (5 intr-un sens, 5 in celalalt sens alternativ), odihniti-va apoi efectuati din nou 12 cercuri mari (6 intr-un sens, 6 in celalalt sens alternativ) intr-un ritm lent
- sa nu plasati bratul in prelungirea corpului, prea spre in fata, ceea ce are tendinta sa duca la arcuirea coloanei vertebrale (acest brat trebuie mentinut in permanenta in axa corpului).
Scopul exercitiului este sa fortifice ansamblul regiunii fesiere, mai ales exteriorul soldurilor si sa tonifice de asemenea interiorul coapselor.
2. Este bine sa faceti acest exercitiu de preferinta in fata unei oglinzi, din profil daca se poate, ca sa verificati ca bratele si picioarele sunt mentinute mereu in unghi drept. Aceasta miscare amelioreaza coordonarea si daca acesta nu-i punctul vostru tare, este cu atat mai recomandabil s-o faceti.
Executarea exercitiului:
Pornind de la pozitia in patru labe, cu membrele perfect perpendiculare pe sol: ridicati alternativ unul dintre picioare indoit apoi intins. Talpa trebuie sa fie mentinuta in flexiune in permanenta iar pulpa piciorului care se ridica este perfect perpendiculara pe partea din spate a coapsei. Atentie sa nu coborati niciodata prea  mult piciorul spre sol, fie ca e indoit, fie ca e intins.
Sfaturi de care trebuie sa tineti cont:
- mentineti corpul perfect paralel cu solul pe durata intregului exercitiu (intr-adevar in cadrul acestui gen de exercitiu cu doua miscari coordonate, exista tendinta de a dezechilibra corpul spre fata)
- expirati in timpul uneia dintre ridicarile piciorului
- faceti 20 de ridicari pe fiecare picior (10 cu piciorul indoit alternativ cu 10 cu piciorul intins)  sau 10 miscari combinate intr-un ritm destul de sustinut si 10 intr-un ritm lent apoi terminati cu 10 intr-un ritm foarte rapid 
- sa nu indoiti pulpa spre partea din spate a coapsei in loc sa ridicati coapsa (este important ca pulpa sa fie exact in unghi drept cu coapsa)
- miscarea nu este un exercitiu pentru ameliorarea picioarelor ci a soldurilor, miscarea porneste deci de la articulatia soldului.
Scopul exercitiului este sa imbunatateasca soldurile in ansamblu, in special partea de sus.









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google