Rețetă de post: varză călită cu ghimbir proaspăt și tofu tempura





Rețetă de post
Varză călită cu ghimbir proaspăt și tofu tempura
Timp: 45 minute Porții: 4

Ingrediente:
- 4 linguri ulei de arahide
- 1 cățel de usturoi tăiat mărunt
- 1 chili proaspăt, tăiat mărunt (opțional)
- 2 verze mici, tăiate subțire
- 6 fire de ceapă verde, tăiate pe lungime
- 125 g ciuperci mici întregi
- 1 lingură de oțet din orez
- 1 lingură de sos de soia
- 2 linguri de ulei de susan
- 1/2 lingură de miere
- 1 lingură de ghimbir proaspăt ras
- sare de mare și piper negru măcinat, după gust
- coriandru


Pentru Tofu Tempura:
- 2 - 3 lingurițe de piure de cartofi
- 1/2 cană de apă rece ca gheața
- 3/4 cană de făină albă
- 3/4 cană de mălai
- aproximativ 400 g tofu tare, uscat și tăiat cubulețe
- ulei de arahide pentru prăjit
- sos de soia, după gust

Mod de preparare
Încinge uleiul la foc mic și adaugă usturoiul și chili. Adaugă legumele pregătite și călește-le la foc mare până când varza se înmoaie. Amestecă oțetul de orez, sosul de soia, uleiul de susan, mierea și ghimbirul și adaugă compoziția în amestecul cald. Verifică dacă este asezonată corespunzător.
Chiar înainte de servire, pregătește pasta tempura. Amestecă treptat piureiul cu apă rece. Amestecă făina și mălaiul, apoi cerne peste piure. Amestecă compoziția, însă atenție să nu amesteci prea mult. Dacă pare prea groasă adaugă puțină apă. Pune cuburile de tofu în pastă, apoi prăjește-le în ulei încins (nu prea multe odată), timp de câteva minute, până când se rumenesc ușor. Stropește cu sos de soia, după gust. Servește cu salată de varză și garnisește cu coriandru.

Sursa: www.lidl.ro.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google