Scapa de dureri fara medicamente - remedii naturiste





Nimic nu este mai simplu decat sa apelezi rapid la pastile de fiecare data cand te doare ceva, numai ca antiinflamatoarele folosit des au efecte secundare, deloc pe placul stomacului sau ficatului. Dar cu ajutorul calmantelor naturale, poti scapa de ele la fel de repede precum apar. Chiar daca aceste remedii nu actioneaza intr-un timp la fel de scurt, sunt foarte eficiente.
Iata ce dureri poti trata cu ajutorul calmantelor naturale:

1. Dureri de dinti 
Daca e vorba de o carie, nu te mai ajuta decat stomatologul. Insa cand e vorba de sensibilitatea dentara sau curentul in care ai stat cu sau fara voia ta iata ce te poate salva:
- uleiul esential de cuisoare are efect antiinflamator daca il aplici pe locul dureros cu ajutorul unui tifon sau daca faci gargara cu apa calda in care sa adaugi cateva picaturi
- stoarce un catel de usturoi, iar sucul obtinut pune-l pe un tifon si-l tineti drept compresa pe dintele afectat.
2. Dureri de oase
Cu cat trece timpul, incep sa te doara toate, dar mai ales articulatiile. Odata cu batranetea, isi intra in drepturi reumatismul, care vine la pachet cu dureri insuportabile ce te chinuiesc de dimineata pana seara, mai ales in zilele ploioase. Iata ce te salveaza in acest caz:
- baile cu sare de mare si comprese calde nu te vor dezamagi deci pune intr-un saculet de panza sare de mare, incalzeste-l si aplica pe locul dureros
- putine remedii se pot compara cu gheara-diavolului cand vine vorba de calmarea durerilor coloanei vertebrale (foloseste capsule si creme cu gheara-diavolului)
- ulei esential de ienupar sau cimbru, alina durerile musculare dar si cele articulare cu ajutorul masajului cu orice lotiune de corp in care se adauga cateva picaturi de ulei esential (maseaza in fiecare dimineata si seara zonele cu probleme)
3. Dureri menstruale
Cele mai multe femei au parte de crampe dureroase in fiecare luna, odata cu aparitia sangerarilor menstruale si asa greu de suportat. Iata ce te salveaza in cazul tau:
- coada-soricelului este o planta de mare ajutor pentru femei, inclusiv in zilele delicate (bea zilnic infuzie dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa clocotita)
- roinita calmeaza spasmele si are actiune sedativa (15 picaturi de trei ori pe zi iti vor face zilele mult mai usoare)
- otetul natural de mere folosit pe post de cataplasma ia durerile cu mana (inainte de a aplica compresa in zona ovarelor, poti aplica putina crema de galbenele pentru a preveni iritatiile).
4. Dureri de stomac
Fie ca nu ai mancat destul intr-o zi sau ai mancat mai mult decat trebuia, apar arsurile, insa iata ce poti face:
- galbenelele te ajuta daca le folosesti sub forma de infuzie (1 lingura la o cana cu apa)
- cretusca are si ea calitati cicatrizante, si este binevenita in caz ca suferi de gastrita sau ulcer (infuzia se prepara ca cea de galbenele si se bea 2-3 cani pe zi ca sa fie eficienta).
5. Dureri in gat
Durerile in gat pot sa-si faca de cap si in toiul verii , nu doar iarna, daca ai baut apa rece ca gheata sau ai mancat inghetata prea multa si foarte repede. Iata ce poti face:
- gargare cu apa calda in care sa adaugi un varf de cutit de sare
- infuzia dintr-o lingura cu cimbru la 250 ml de apa calda, se lasa 10 minute la infuzat dupa care adauga 1 lingura cu miere si foloseste-o pe post de gargara
- galbenusul amestecat cu miere, dupa care se toarna lapte cald este un remediu de-a dreptul delicios si eficient
6. Dureri de cap
Apar mai ales in perioadele solicitante, inainte sau dupa evenimente stresante, daca nu mananci ore bune sau nu te hidratezi cum trebuie. Iata ce te salveaza:
- toarna cateva picaturi de ulei esential de eucalipt sau lavanda pe un servetel si inspira sau toarna 4-5 picaturi intr-un bol cu apa fierbinte, pune un prosop deasupra capului trage aer adanc in piept timp de 10 minute (un remediu eficient si in caz de raceala)
- 1-10 picaturi de ulei esential de lavanda sau eucalipt pe zi si infuzia dintr-o lingura cu anason la o cana cu apa fierbinte tine departe durerile de cap
- infuzia de menta bauta dimineata si seara face minuni (1 lingurita de planta la 200 ml de apa, apoi se lasa 30 de minute la infuzat).




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google