Obiceiuri care nu ne lasa sa slabim





Organismul nostru functioneaza diferit nu numi pe parcursul zilei, ci si in relatie cu modificarile de clima, lumina sau temperatura din fiecare anotimp. Glandele endocrine secreta hormonii responsabili de succesiunea somn, apetit, productia de caldura, transpiratie, capacitatea de munca si rezistenta la efort. Este recomandat sa respectam ritmul metabolismului si sa adaptam dieta zilnica cerintelor corpului, folosindu-ne de alimentele de sezon pentru a satisface necesarul de proteine, glucide si lipide, dar mai ales cel de vitamine, minerale si fitonutrienti (elementle cheie pentru sanatate). Si daca totusi respectati toate acestea si nu reusiti sa slabiti inseamna ca trebuie sa renuntati la urmatoarele obiceiuri care va indeparteaza de la scop:

1. Mancati prea repede, fara sa mestecati bine mancarea
Acest fapt conduce la o digestie slaba si la formarea straturilor de grasime in corp. Incercati sa mestecati fiecare imbucatura de 15-20 de ori.
2. Va asteptati la o scadere spectaculoasa in greutate
O scadere de peste 4-8 kg pe luna nu e sanatoasa si poate conduce la dezechilibre ale metabolismului. Principiul "putin cate putin" si pe o perioada mai lunga de timp este mai eficient.
3. Ati reusit sa slabiti, dar nu v-ati mentinut greutatea
Cel mai probabil slabirea a fost prea brusca sau nu ati folosit un produs pentru slabit bun.
4. Beti lichide in timpul mesei - cauzeaza disfunctii ale digestiei.
5. Manancati frecvent sau mestecati continuu, astfel obositi inutil sistemul digestiv.
6. Mancati cu ochii la televizor
E bine sa acordati intreaga atentie mesei: aroma preparatelor, textura, modul in care mestecati. Cand va uitati la televizor, aveti tendinta sa uitati ce faceti si veti manca mai mult, dar veti resimti in continuare foamea.
7. Mancati inainte de culcare sau noaptea - pur si simplu intrerupeti ciclul normal digestiv din organism cu efecte negative asupra siluetei.
8. Nu va place sa faceti sport
Miscarea fizica este foarte importanta pentru slabire, dar nu trebuie sa o percepeti ca pe un chin.
9. Mancati alimente cu densitate calorica mare
Produsele care au calorii multe concentrate intr-un volum mic (mezeluri, cascaval, branza topita, margarina, uleiuri, dulciuri) trebuie inlocuite cu produse care au densitate calorica mica si volum mare (carne slaba, peste, lapte, iaurt, paine, paste fainoase, fructe si legume).
Important: bauturile racoritoare sunt o capcana pentru multi barbati care cred ca intre apa si suc nu e mare diferenta. Insa intr-un pahar de bautura racoritoare se gasesc 5-7 cuburi de zahar, iar o sticla de 2 litri de suc, usor de consumat in loc de apa, acopera 35% din ratia calorica zilnica. Si  asta fara sa puneti gura deloc pe mancare. Si chiar cunosc multe persoane care beau cola ca pe apa




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google