Ce ne spun ochii, urechile si forma fetei despre noi





Imaginati-va ca v-ar arata cineva o multime de fotografii ce reproduc chipuri ale unor femei si barbati. Pe fiecare dintre ele vi s-ar permite s-o priviti doar pret de cateva secunde, dupa aceea vi s-ar pune intrebarea: "Credeti ca aceasta persoana va reusi sa intre in parlament?". Acest sondaj preelectoral a fost folosit de cercetatorii americani, in cadrul unui studiu, in care participantii au reusit in 70% din cazuri, sa-i indice corect pe viitorii castigatori ai alegerilor. Si in privinta altor caracteristici, ca de exemplu seriozitatea, gradul de incredere, agresivitatea sau tendintele autoritare, creierul nostru dovedeste ca nu are nevoie decat de o scurta scanare a fetei cuiva, pentru a emite pronosticuri uimitor de exacte.
Aptitudinea de descifrare a fetelor poate fi utila in raporturile cu colegii, in cercul de prieteni, ca si in alte relatii. Iata ce ne spun ochi urechile si forma fetei despre o persoana:
 1. Ochii:
  • Fetele cu ochi mici sunt atribuite oamenilor cu gandire logica.
  • Ochii mari sunt pusi in legatura cu intuitia si afectivitatea, fiind perceputi ca exprimand iubire.
  • Dintr-un studiu efectuat la Praga, reiese faptul ca persoanele cu ochi albastri sunt considerate mai putin demne de incredere decat cele cu ochi caprui. Explicatia pe care o dau specialistii este aceea ca ochii albastri s-ar intalni mai des pe fete "colturoase" (crispate de furie), iar cei caprui, pe fete "rotunde" (calme si fericite) 
  • O persoana cu limbus pronuntat (e vorba de marginea neagra ce separa irisul de membrana sclerotica) ne devine repede simpatic. De asemenea, aceasta caracteristica este asociata cu tineretea si cu o stare buna de sanatate.
2. Urechile:
  • Urechile lipite de cap arata o nevoie organica de armonie, pe cand cele mai departate semnaleaza mult spirit critic.
  • Urechile mici arata oameni foarte creativi, carora nu le place sa atraga atentia, astfel incat aparitiile lor in societate sunt modeste si discrete.
  • Urechile mari, incadreaza capul unei personalitati ambitioase, cu insusiri de lider si perfect constienta de propria valoare.
3. Forma fetei:
  • Lata - inspira privitorilor mai putina incredere decat cele inguste. 
  • Rotunda - indica oameni emotivi si sensibili, foarte sociabili si receptivi la tot ce e nou.
  • De forma unei inimi - persoane independente, pragmatice, inzestrate cu talent organozatoric.
  • Ovala - oameni de succes, care se remarca prin hotararea de a-si atinge scopurile, o inclinatie pronuntata spre perfectionism si capacitatea de a-si impune punctele de vedere.
  • Impartind latimea fetei (masurata intre marginile exterioare ale pometilor) la inaltimea ei (masurata numai de la baza superioara pana la radacina nasului), obtinem o cifra care ne dezvaluie cat de agresiv, autoritar sau lipsit de onestitate este omul in cauza. Un indice mare de la 1,9 in sus, exprima vocatia de lider. Atat la femei cat si la barbati, valoarea depinde de nivelul testosteronului.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google