Masaje orientale antiriduri si anticearcane





Nu exista inca nici un medicament-minune sau un tratament care sa previna toate simptomele fizice ale imbatranirii si sa ne ajute sa traim mai mult. Exista insa multe metode naturale sigure pentru ameliorarea unor probleme legate de imbatranire, astfel incat sa fim cat mai in forma si sa ne simtim cat mai bine, pentru a ne bucura din plin de viata. Practicand doar cateva minute pe zi exercitii de apasare cu varful degetelor pe zona ridurilor, a cearcanelor si pe pungile cu lichid, zona ochilor se decongestioneaza, pielea se intinde si privirea devine expresiva. Inainte de a incepe trebuie sa fiti cat se poate de relaxate, si sa stati pe un scaun, cu coatele sprijinite pe masa si incercati sa gasiti punctele ce urmeaza a fi lucrate: urmariti trecand cu degetul mijlociu, intreg conturul oaselor orbitelor, pentru a simti si a localiza adanciturile in care se afla punctele de acupresura.
Apasati apoi cu fermitate, folosind buricele degetelor, avand grija ca presiunea sa  nu fie prea mare. Daca unele dintre puncte sunt sensibile, apasati-le mai usor cateva zile, pana cand vor deveni mai putin dureroase si abia dupa aceea incepeti exercitiile. Executati aceste masaje de doua ori pe zi, timp de o saptamana iar dupa aceea o singura data pe zi. Atunci cand rezultatele vor fi vizibile vor fi suficiente 1-2 masaje pe saptamana pentru intretinere.
Iata exercitiile care trebuie sa le faceti pentru a scapa de riduri si cearcane:
1. Puneti buricele degetelor mari in adanciturile din colturile interioare superioare ale orbitelor. Apasati ferm, numarand pana la 10, dupa care slabiti apasarea si repetati de doua ori.
2. Puneti degetele aratatoare pe adanciturile situate la mijlocul marginilor orbitare inferioare (sub pupile), apasati ferm pe oase, numarand pana la 10 apoi intrerupeti presiunea si repetati de doua ori.
3. Fixati degetele aratatoare pe colturile exterioare ale marginilor orbitelor inferioare, apasati ferm, numarand pana la 10 dupa care slabiti apasarea si repetati de doua ori.
4. Plasati buricele degetelor mari pe colturile exterioare ale marginilor orbitare superioare, apasati ferm asupra acestor puncte, numarand pana la 10 dupa care intrerupeti presiunea si repetati de doua ori.
5. Fixati degetele pe tample, in prelungirea colturilor exterioare ale ochilor, apasati, dupa care masati aceste puncte, numarand pana la 10, relaxati-va si repetati de doua ori.
6. Frecati-va cu putere palmele una de cealalta, pana ce se incalzesc. Acoperiti-va apoi ochii cu mainile fara sa apasati pe globii oculari. Concentrati-va pentru a simti caldura ce se transfera asupra ochilor si numarati pana la 10 dupa care repetati de doua ori.
7. Masati-va usor ochii cu degetele aratatoare, mijlocii si inelare. Incepeti cu pleoapele, masati apoi si oasele din jurul ochilor, cu miscari circulare, pornind de la radacina nasului in sus si continuand cu sprancenele, tamplele si marginile inferioare ale orbitelor. Opriti masajul si repetati de doua ori. Aceasta ultima etapa permite drenarea si relansarea circulatiei limfei si de asemenea eliminarea toxinelor. Este, deci, posibil ca vederea sa se tulbure vreme de cateva minute dupa exercitiu, acesta fiind semnul ca se evacueaza limfa.
Stimuland aceste puncte, se actioneaza in sensul restabilirii echilibrului circulatiei energetice, sau puteti incerca si vacuumul facial. Eu am incercat iar ca efect am observat ca imi relaxeaza fata complet, iar la final se observa si efectul de lifting. Vacuumul reda stralucirea si elasticitatea pielii, se diminueaza atat ridurile cat si cearcanele.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google