Despre colicile biliare





Dacă te confrunți cu vărsături, balonări și senzație de amar în gură, e posibil ca toate să ți se tragă de la vezica biliară.
Colica biliară este o afecțiune destul de frecventă și o resimți, de obicei, după masă, ca pe o durere destul de puternică sub coaste, în partea dreaptă a abdomenului. Poate fi însoțită de transpirație, greață sau vărsături. De sărbători, când puțini dintre noi reușesc să fie cumpătați, colicile sunt la ordinea zilei.

Dischinezia biliară poate fi prevenită dacă eviți alcoolul, alimentele pline de grăsimi și sosurile, înlături grăsimile de pe carne, mesteci bine fiecare îmbucătură, iar după masă, te odihnești și consumi lichide.

Uleiul esențial de mentă are efect antispastic puternic. La 2-5 picături într-o linguriță cu miere, de trei ori pe zi. Ușurează evacuarea bilei și, dacă ai pietre, ajută la dizolvarea lor.
Prepară o infuzie vindecătoare din: o lingură cu frunze de mentă, o lingură cu flori de mușețel și o cană cu apă. Bea câte o cană din această infuzie de trei ori pe zi, până ce dispare durerea provocată de calculii biliari.

Infuzia de coada șoricelului, consumată cu o jumătate de oră înaintea meselor principale, stimulează evacuarea bilei.
Salvia este de mare ajutor în dischezii biliare. Prepară o infuzie dintr-o lingură cu plantă la 250 ml de apă și bea de trei ori pe zi, între mese. Ceaiul și tinctura de rostopască au același efect calmant.

Cea mai întâlnită cauză a colicilor este litiaza biliară. Aceasta înseamnă prezenta calculilor în vezicula biliară sau în căile biliare intra și extrahepatice. Dacă durerile sunt puternice, cheamă salvarea, fiindcă ar putea fi necesară intervenția chirurgicală.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google