Exercitii pentru muschii fesieri, eficiente si in doar 10 minute pe zi





Exercitiile sunt simple, durata totala fiind de 10 minute si le puteti practica in functie de disponibilitatile voastre, fara sa necesite loc sau material deosebit (propria greutate a corpului este suficienta). Un rezultat privind fermitatea veti observa chiar din prima luna, iar un rezultat privind estetica si tonicitatea, avand in paralel si o alimentatie sanatoasa, veti observa dupa trei luni. Daca sunteti mai degraba subtire, dar va lipseste in mod evident fermitatea regiunii fesiere, nu ezitati sa purtati bratari de plumb (lesturi) de 0,5 g sau de 1 kg la glezne pentru a obtine un contru frumos. In alt caz n-o faceti prea des deoarece acest lucru ar putea ocaziona o crestere de volum muscular. Iata doua tipuri de exercitii ce va vor fi de folos:
1. Este exercitiul cel mai usor cu putinta, totusi necesita putina concentrare, fiindca nu este intotdeauna o certitudine ca va veti mentine astfel in stare de echilibru. Pentru a va ajuta sa ramaneti dreapta, o smecherie: priviti fix o linie dreapta si veti vedea ca functioneaza. Nu stiati probabil ca ori de cate ori va aplecati, va tonifiati muschii fesieri.
Executarea exercitiului:
In picioare, departati bine picioarele si plasati-va in echilibru pe degetele mari. Pornind de la aceasta pozitie, efectuati flexiuni ale picioarelor fara sa le aduceti complet in extensie.
Sfaturi de care trebuie sa tineti cont:
- nu trisati si nu puneti calcaiele pe sol, nici 2 secunde, deoarece aceasta anuleaza o parte din eficacitatea  miscarii
- expirati atunci cand ridicati corpul
- efectuati 8 flexiuni mici, odihniti-va cateva secunde, apoi straduiti-va sa faceti 10 flexiuni mai mari fara intrerupere sau 12 flexiuni mici combinate cu 20 de flexiuni ceva mai mari intr-un ritm mai sustinut si terminati cu 8 flexiuni foarte mari si foarte lente (ceva mai dificil, dar extrem de eficace)
- sa nu faceti o flexiune a bustului spre fata in momentul in care ridicati corpul, trunchiul trebuie sa ramana foarte drept in permanenta.
Scopul exercitiului este sa dezvolte rapid musculatura partii mediane a feselor.
2. Poate ca nu este cel care va pune cel mai bine in valoare, insa un lucru este sigur: daca doriti o dezvoltare armonioasa a ansamblului muschilor fesieri, este indispensabil sa-l faceti. Descoperiti cu entuziasm acest exercitiu, deoarece el restructureaza realmente muschii fesieri si tocmai acolo unde nu ne-am astepta. El actioneaza cu adevarat in profunzime si completeaza in mod indispensabil celalalt exercitiu
Executarea exercitiului:
Pornind de la pozitia in patru labe, ridicati lateral unul dintre picioare, in flexiune si in semi-flexiune alternativ. Talpa piciorului care se ridica trebuie sa ramana in permanenta in flexiune. Sincronizarea celor doua miscari se efectueaza mai usor lateral decat in spate, in schimb gradul de dificultate este mare.
Sfaturi de care trebuie sa tineti cont:
- piciorul trebuie sa se ridice cat mai aproape posibil de umar, si sa nu se departeze spre bazin pe masura ce se efectueaza miscarea
- expirati la una dintre cele doua ridicari ale piciorului
- nu fortati si faceti cu fiecare picior numai 10 ridicari (5 cu piciorul indoit, alternativ cu 5 cu piciorul semi-indoit)
- daca nu sunteti incepatori, faceti 8 ridicari (4 cu flexiune si 4 cu semi-flexiune), apoi combinati cu 8 ridicari scurte in ritm rapid si incheiati cu 10 ridicari ample intr-un ritm lent
- sa nu deplasati lateral capul si bustul pentru a le apropia de picior, deoarece aceasta deformeaza coloana vertebrala si are efect opus scopului urmarit.
Scopul exercitiului este de a tonifia partea exterioara a regiunii fesiere ca si interiorul si exteriorul coapselor.
Voi reveni curand cu inca doua exercitii de acest gen.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google