Bookfest Romexpo 30mai - 3iunie 2012





Cea de a VII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, organizată de Asociația Editorilor din România sub îndrumarea Federației Editorilor din România, va începe miercuri, 30 mai și va ține până duminică, 3 iunie, spațiul de desfășurare fiind Complexul Expozițional Romexpo.
Vizitatorii complexului vor avea intrarea liberă, accesul făcându-se după următorul program:
- 30-31 între orele 10:00 și 20:00
- 1-2 iunie între orele 10:00 și 22:00
- 3 iunie între orele 10:00 și 20:00.
Respectând tradiția creată prin invitarea unei țări la fiecare ediție, Bookfest se bucură în 2012 de participarea Franței ca oaspete de onoare. De două luni, de când a apărut știrea că vine la Bookfest, Michel Houellebecq a devenit starul acestei ediții a târgului internațional de carte.
Autorul cu cea mai controversată scriitură va sta față în față cu publicul său vineri și sâmbătă, de la ora 15.00. Iubitorii cărții care vor veni la Bookfest pe 30 și 31 mai îi vor putea întâlni la evenimentele de lansare pe Horia-Roman Patapievici și Mircea Cărtărescu. În următoarele zile, vor avea ocazia de a-i revedea și asculta pe Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu și Lucian Boia. Din partea țării invitate, și-au confirmat prezența la întâlnirea cu vizitatorii Bookfest 2012 producătorul și moderatorul de emisiuni culturale Bernard Pivot, autorii Michel Houellebecq, Nedim Gürsel, Sylvie Germain, Yasmina Khadra și Yann Apperry, editorul Jean Mattern și academicianul Dominique Fernandez. De asemenea Bookfest le lansează anul acesta vizitatorilor invitația de a viziona, gratuit, pelicule cinematografice având la bază scenarii adaptate după opere ale unor cunoscuți autori francezi.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google