Cum sa ai un par sanatos si unghii sanatoase





Ca si pielea, starea parului si a unghiilor reprezinta un indicator al starii de sanatate, alimentatia fiind foarte importanta in ceea ce priveste sanatatea parului si a unghiilor. 
Parul este alcatuit in principal din cheratina, asadar trebuie sa consumam cantitati mari de proteine care le luam din cereale, fasole, peste, seminte, tofu dar trebuie sa consumam si minerale iar cele esentiale le gasim in algele marine care sunt cele mai bogate surse de minerale. Acestea trebuie consumate de 3-4 ori pe saptamana in salatele de peste, recomandat ar fi cu somon, in supe si ghiveciuri de legume. O alta substanta ce da forta parului este siliciul, acesta il gasim in legume precum ardei grasi, ceapa, castraveti, morcov, seminte, usturoi si alte zarzavaturi. Viteza de crestere si vigurozitatea parului depinde de functionalitatea excelenta a rinichilor. 
Trebuie sa aveti grija de sanatatea rinichilor beti apa suficienta, evitati sarea, cafeaua, alimentele cu grasimi rele, dulciurile si alcoolul in schimb consumati alimente care intensifica functionarea rinichilor precum: cerealele, fasolele, somon, pastrav, castane, nuci, seminte de susan, condimente (cuisoare, scortisora, schinduf, usturoi, ghimbir, chimen), ceai de papadie (2-3 cani pe zi), ceapa verde, sfecla, arpagic, patrunjel ,telina, mure, afine, alge marine si suplimente de magneziu si coada calului de  doua ori pe zi (sau un ceai excelent pentru rinichi si pentru probleme ale cailor urinare din: coada calului+matase de porumb+cozi de cirese).
Unghiile sanatoase sunt tari, flexibile, de culoare roz si fara pete. In schimb orice modificare a unghiilor reprezinta un indiciu al unui dezechilibru. Printre acestea se numara: unghii subtiri si fragile, exfoliere, unghii tari/groase, crestere lenta, culoare extrem de pala si transparenta, pete albe, striatii verticale/orizontale, pielite si micoze. La fel ca si parul, unghiile sunt alcatuite din cheratina dar si dintr-un amestec de minerale (calciu, sulf, potasiu, seleniu si alte elemente. Pentru sanatatea unghiilor folositi laptisorul de matca bogat in vitaminele B si acizi grasi esentiali. Daca aveti pete albe sau dungi pe unghii luati un supliment de zinc si siliciu. Beti de trei ori pe zi ceai de coada calului, luati suplimente de B complex, folositi uleiul de limba-mielului ( bogat in acid gama-linoleic). Daca intre sanatatea parului si a rinichilor este o legatura asa si intre sanatatea unghiilor si a ficatului este o legatura puternica. De altfel unghiile reflecta starea de sanatate a ficatului. Pentru a avea grija sa-l mentineti sanatos trebuie sa aveti un regim alimentar sarac in grasimi, fara alcool, trebuie sa beti mai multe sucuri proaspete care ajuta la purificarea ficatului ( cel putin 300 de ml pe zi de exemplu suc de aloe vera, sfecla, castravete, mar si morcov). Luati suplimente de lecitina care ajuta ficatul, folositi alimente cu sulf ( broccoli, nuci, varza de bruxelles, seminte de in/dovleac/floarea-soarelui, varza alba, gulie, conopida), dimineata pe stomacul gol mancati fructe precum: mure, afine, capsuni, zmeura, prune, coacaze negre si  struguri negri.




2 comentarii:

carter2408 spunea...

Felicitari pentru blog modul in care scri il face bun mai ales pentru ca scri articole pentru google adsense ori cum nota 10

sectinio spunea...

Multumesc!Indiferent pentru ce si cine scriu, e din placere;)

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google