Tipuri de celulita





Celulita adipoasa
La prima vedere, celulita este legata de cateva kilograme in plus, care se depun pe solduri si fese. In realitate, motivele sunt hormonale. Responsabili sunt estrogenii. Ei favorizeaza stocarea grasimilor pe solduri, coapse, fese si genunchi.
O dieta sub control (pentru a pierde in greutate), sport si folosirea cremelor pentru eliminarea depozitelor de grasime si tonificare.
Ceasca de ceai ideala
- 50 grame ceai verde;
- 50 grame frunze de coacaz;
- 50 grame frunze de afin;
- ulei esential de lamaie;
Amesteca toate plantele si pune o lingurita cu amestec la infuzat intr-o cana cu apa fierbinte vreo zece minute. Strecoara, adauga 1-2 picaturi de ulei de lamaie si apoi bea.

Celulita infiltrata
Este celulita asociata cu o problema de retentie de apa. Hipodermul, zona de stocare a celulelor grase, este imbibat de apa. El este drenat de sistemul venos (90%) si cel limfatic (10%). Din diverse motive (circulatia sangvina sau limfatica deficitara, cresterea permeabilitatii vaselor din motive hormonale), reabsorbtia apei poate fi mai slaba, deci mare parte din ea ramane in tesuturi.
O dieta cu sare putina pentru reducerea retentiei de apa, folosirea plantelor cu efect diuretic pentru a elimina edermele si problemele venoase, sport pentru drenare si tonificare, folosirea de creme si masaje drenante.

Celulita fibroasa
Celulita s-a dezvoltat in timp si fibrele de colagen s-au rigidizat in jurul celulelor grase. Asta explica intarirea stratului de grasime. Poate fi dureroasa, dar nu este o regula.
Adopa o alimentatie usoara si variata. Fa un sport care pune la treaba picioarele. Masajele si baile cu uleiuri esentiale faciliteaza reducerea depozitelor de grasime. Evita produsele de patiserie.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google