Spirulina - o alta minune a naturii





Din cele peste 30 000 de specii de alge, microalga verde-albastruie contine cea mai variata gama de vitamine, microelemente, aminoacizi si fermenti. Totodata, ea este bogata in clorofila, acid gamma-linoleic, acizi grasi polinesaturati si alte substante nutritive valoroase. Spirulina se deosebeste de celelalte alge prin aceea ca este alcatuita, in proportie de pana la 70 %, din cea mai complexa albumina, cum nu mai are nici un alt reprezentant al lumii vegetale si animale de pe pamant. Spirulina este cea mai bogata sursa de beta-caroten natural si alti carotinoizi care sunt folositi de cateva organe ale organismului nostru, respectiv suprarenalele, sistemul reproducator, pancreas, splina, piele si retina ochilor.
Numai spirulina si laptele mamei sunt surse complete de acid linoleic, care joaca un rol de neinlocuit in asigurarea functionarii normale a organismului. Toate celelalte surse de acizi gamma-linoleici sunt uleiuri extrase.
Acidul gamma-linoleic ajuta la:
- prevenirea crezelor de inima si a infarctului
- eliminarea excesului de lichid
- imbunatatirea activitatii sistemului nervos 
- reglarea inmultirii celulelor
- are proprietati antiinflamatorii
- mentine vasele sanguine in buna stare
- ajuta la tratarea artritelor
- acid important in alimentatie si in prevenirea unor boli de piele ca si psoriazisul.
Spre deosebire de alge, spirulina nu contine in peretii celulelor celuloza dura, ci mucuzol-zaharide, ceea ce permite albuminei sale sa se asimileze usor in organism. Pentru utilizare, albumina spirulinei nu necesita prelucrare termica, in timp ce alte produse care contin albumina trebuie supuse fierberii sau coacerii (peste, carne, oua), proceduri in urma carora anumite forme de albumina isi pierd partial, unele total, proprietatile. Cauzele unor boli de piele pot fi manifestari alergice, un deficit de vitamine si minerale, un proces infectios, precum si unii factori interni, boli de stomac, ficat, rinichi sau o imunitate slabita
Fiind o sursa foarte bogata de substante biologic active, spirulina ajuta in terapia tractului digestiv, a ficatului, a rinichilor. a alergiilor, precum si la cresterea imunitatii, astfel spirulina contribuie la prevenirea si tratarea diverselor boli ale pielii.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google