Probleme ale prostatei - metode preventive, tratamente naturiste si yoga





Prostata, o glanda situata chiar sub vezica urinara la barbati, are in mod normal marimea unei nuci. Pot aparea probleme daca prostata se mareste sau este inflamata. Glanda este si un loc obisnuit unde se poate situa cancerul la barbatii mai in varsta. Prostata incepe sa se mareasca la majoritatea barbatilor in jurul varstei de 50 de ani. Aceasta stare, cunoscuta ca hipertrofie de prostata benigna nu necesita nici un tratament daca nu produce simptome. Daca prostata se mareste atat incat se preseze uretra care o traverseaza, va obstructiona fluxul urinei, ceea ce poate duce la dorinta de a urina des, zi si noapte, iar eliminarea urinei poate deveni tot mai lenta si sovaitoare. S-ar putea sa nu fiti in stare sa urinati decat in cantitati mici si totusi sa suferiti de incontinenta. Inflamarea prostatei se numeste prostatita. Poate fi rezultatul unei infectii, sau sa apara dupa anumite exercitii fizice care zguduie corpul, facute cu vezica plina.
Simptomele includ o senzatie neplacuta, durere in zona lombara si abdominala. Puteti avea si dureri la urinat. Urina poate sa fie tulbure, sa contina sange, sa miroase a peste si puteti avea febra. Riscul de cancer de prostata creste dupa 40 de ani. Cancerul poate sa nu prezinte simptome. O analiza la sange este utila dar nu este suficient de sigura ca sa fie folosita in diagnosticare.
METODE PREVENTIVE
Un aport mare de licopen, un flavonoid care se gaseste in cantitati mari in rosiile gatite si ajuta la prevenirea cancerului de prostata. De sute de ani patlagina a fost folosita pentru un numar mare de afectiuni masculine si feminine. Astazi stim ca frunzele ei contin zinc, vital pentru echilibrul hormonal masculin, ceea ce inseamna ca este de ajutor in cazul unei prostate marite. Trebuie sa mancati alimente bogate in zinc, beta-caroten, flavonoide si vitaminele C si E. Consumati mai multe fasole, nuci si seminte si trei portii mari de peste gras pe saptamana. Acizii lor grasi omega-3 cresc imunitatea, prevenind infectiile si alte cauze ale prostatitei. Exercitiile zilnice ajuta prostata prin stimularea circulatiei pelviene dar si statul in lumina puternica a zilei timp de o jumatate de ora poate ajuta la prevenirea cancerului la prostata.
Protejati-va prostata evitand urmatorii factori de risc, mai cu seama daca aveti prostata marita:
- amanarea urinarii, in ciuda vezicii pline
- exercitiile cu sarituri, cand vezica este plina
- constipatia
- fumatul.
TRATAMENT
Prostatita
Aceasta afectiune necesita tratament medical prompt. Pentru a va vindeca, mancati multe legume si fructe, precum si alimente care contin acizi grasi esentiali, seleniu si zinc, dar incercati sa evitati si stresul fizic si emotional.
Marire benigna
Dieta:
- reduceti consumul de carbohidrati rafinati si produse lactate
- consumati multe alimente care contin zinc (fructe de mare, radacinoase si seminte de dovleac)
- consumati mai multe alimente pe baza de soia, cum ar fi tofu, pentru ca boabele de soia contin substante numite izoflavone, care pot proteja impotriva bolii de prostata
- cresteti aportul de alimente care contin beta-caroten, vitaminele C si E, flavonoide, magneziu, fibre si acizi grasi esentiali
- mancati regulat linte, nuci si porumb dulce (ele contin un aminoacid numit acid glutamic, care poate reduce prostata marita)
- beti mai putine bauturi cu cofeina.
HIDROTERAPIE
- faceti bai de sezut alternative, calde si reci la una sau la doua zile pentru a stimula circulatia spre prostata
O forma improvizata de hidroterapie de acest gen se poate realiza cu ajutorul a doua cadite: una umpluta cu apa calda, iar cealalta cu apa rece. Sezand in apa calda, puneti picioarele in apa rece timp de 3 minute, apoi inversati timp de un minut. Puteti repeta procesul de doua sau de trei ori.
FITOTERAPIE
- luati doza zilnica recomandata dintr-un remediu facut din polen de iarba secara sau luati 1 lingura pe zi de ulei de seminte de in (contine acizi grasi esentiali si poate sa combata simptomele prostatitei si prostata marita).
YOGA PENTRU SANATATEA PROSTATEI
Urmatorul exercitiu stimuleaza circulatia spre prostata si zonele apropiate. Poate reduce si inflamarea.
- stati culcat pe spate, cu bratele de ambele parti, ridicati genunchii si apropiati labele picioarelor de fese
- impreunati talpile sau daca vi se pare greu, lasati sa se atinga numai marginile interioare ale talpilor
- relaxati genunchii si coborati-i spre podea
- stati in aceasta pozitie timp de 5 minute.
 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google