Extractul de struguri, un antioxidant puternic - tonifica pielea si previne ridurile





Strugurele (seminte, coaja si pulpa) are proprietati emoliente si antiimbatranire,deoarece are o concentratie ridicata de acid linoleic, polifenoli, un antioxidant puternic. Cand bei vin, te introsesti pentru ca polifenolii stimuleaza circulatia sangvina. Acizii tanici din vinul rosu sunt folositi in tonicele astringente si pentru reducerea umflaturii la fata. Nu se iroseste nimic de la struguri - semintele, pulpa si coaja sunt intrebuintate pentru produsele cosmetice antiimbatranire, care inmoaie, tonifica pielea si previn ridurile si incretiturile. De aceea este bine sa facem o masca cu struguri striviti pe care ii aplicam apoi pe fata si lasam cateva minute sa actioneze, dupa care spalam fata cu apa calda iar la final pulverizam pe fata uscata, apa termala.
Secole de-a randul, in Franta, culegatorii de vie si producatorii de vin au fost vestiti pentru faptul ca aveau cele mai fine maini. Insa, pana de curand, nimeni nu a stiut de ce!
La multe centre SPA din Franta si in zonele Napa si Sonoma, districtele viticole din nordul Californiei, pe lista de servicii figureaza si un masaj pe tot corpul cu struguri proaspeti.
Crema de ochi antioxidanta:
- uleiul din seminte de struguri este extrem de usor, se absoarbe repede si este relativ lipsit de miros (vara asta am avut ocazia sa folosesc ulei din seminte de struguri, si pot spune ca da un gust apare salatelor si preparatelor facute fara foc)
- este un hidratant minunat, va atenua ridurile fine din jurul buzelor si este si un bun demachiat pentru ochi
- se intind cateva picatui de ulei din seminte de struguri sub ochi, cu degetul inelar, si apoi aplicati cate putin pe intreaga fata; repetati procedeul in fiecare seara.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google