Adevaruri si neadevaruri despre frumusete





Lamaia deschide nuanta parului, somnul de dinainte de miezul noptii infrumuseteaza, pasta de dinti usuca cosurile...Nu toate sfaturile legate de frumusete sunt adevarate, mai mult de jumatate din ele sunt pacaleli. De exemplu:

1. Impachetarile cu ulei repara parul vlaguit si despicat
Nici uleiul, nici ritualurile cu creme si lotiuni speciale pentru varfuri nu fac mai mult decat sa acopere parul despicat, facandu-l sa para mai sanatos, doar sa para...Parul nostru este compus din celule de keratina, asezate unele langa altele, iar structura acestora nu poate fi modificata decisiv prin ingrijire. Mai bine mergeti la coafor o data la  2-3 luni si taiati macar 1 cm din par, el nu va castiga in lungime dar va ramane sanatos.


2. Pasta de dinti vindeca cosurile
Pasta de dinti usuca, dar fluoridele si alte ingrediente continute in pasta de dinti, n-au ce sa caute pe piele pentru ca provoaca iritatii. Mai bine folositi geluri antibacteriene, deoarece ele contin acid salicilic si substante calmante, care cojesc usor pielea si calmeaza roseata si inflamatiile. La fel de bune sunt tincturile de spanz si de marul-lupului. Dupa 2-3 aplicari cu aceste tincutir, cosurile dispar.

3. Sapunul usuca pielea
Nu neaparat, asta depinde si de calitatea lui. Cel mai bine este sa folositi sapunuri cu glicerina sau cu ulei de masline care se gasesc mai peste tot. Sunt bune chiar si pentru pielea sensibila.

4. Cearcanele negre sunt un semn de boala
Cel mai adesea, in spatele lor se ascunde o piele relativ subtire, prin care ies la iveala vasele de sange sau invelisul oaselor. Dar daca cearcanele sunt insotite permanent de o inflamare a pleoapelor inferioare, ar trebui consultat medicul. Aceasta poate fi semnul unor probleme cardiace sau renale ori semnul unei alergii.

5. Zeama de lamaie decoloreaza parul
Nici sa incercati acest tratament pentru ca zeama de lamaie usuca parul si il fragilizeaza. Sucul de lamaie poate fi folosit doar la clatitul parului pentru a-i da volum: o lingurita de zeama de lamaie la un litru de apa. Mai bine folositi pentru decolorare, un amestec preparat dintr-o parte miere si 5 parti de apa, aceasta decoloreaza parul natural si il menajeaza. turnati amestecul intr-un pulverizator si lasati-l sa stea o ora timp in care se produce o cantitate foarte mica de apa oxigenata. Stropiti-va parul, lasati o ora sa actioneze, apoi clatiti bine. Parul nu devine doar mai deschis ci si mai lucios.

6. Doar persoanele grase fac celulita
Nu este adevarat, si este un mit demult spulberat. Structura tesutului conjunctiv este cauza principala a celulitei. Aceasta structura este conditionata genetic si afecteaza atat femeile slabe cat si pe cele grase. Dar in cazul unor kilograme in plus, celulele adipoase sunt mai indesate si razbesc mai usor prin piele, astfel producandu-se efectul pielii cu aspect de coaja de portocala. Slabind, aspectul pielii se mai amelioreaza cat de cat. Vitamina C in cantitate mare, ajuta la formarea fibrelor de colagen, care intind putin tesutul conjunctiv.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google