Uleiul de eucalipt - beneficii, traditie si intrebuintare





Beneficii si traditie
Daca pielea ta este sensibila, uleiurile de cuisoare, scortisoara, oregano, menta si eucalipt pot cauza iritatii. Daca ai pielea sensibila, fa intotdeauna un test local de alergie inainte de a le utiliza (aplica unul din uleiurile pe care vrei sa le folosesti pe o zona mica din partea superioara a bratului sau piciorului si lasa timp de 24 de ore ca sa te asiguri ca nu vei avea nici o reactie.
Uleiul de eucalipt este un decongestionant si este un ingredient traditional folosit in toata Asia in baile pentru relaxarea picioarelor. Uleiul de eucalipt stimuleaza fluxul sanguin in zona in care este aplicat si cu proprietatile sale analgezice, este si un sedativ.
In Bali, o imbaiere traditionala a picioarelor cu ulei de eucalipt linisteste picioarele obosite si alina durerea la capatul unei zile lungi. Tot aici florile inmiresmate ca gardenia, hibiscus, plumeria si ylang-ylang, sunt lasate sa pluteasca in baia pentru picioare cu ulei de eucalipt, ca sa o faca si mai placuta. Dupa baie picioarele sunt de obicei masate si hidratate cu ulei de nuca de cocos.
 In Asia, pantofii s simbolic grijile si preocuparile, raman la usa. O baie a picioarelor face tranzitia de la un mediu febril la unul calm. 
Remediu pentru acasa:
Aseaza un strat de pietre netede pe fundul unui lighean, umple-l cu apa calda si pune cateva picaturi de ulei de eucalipt. Stai jos si relaxeaza-te cu picioarele scufundate in apa. Roteste pietrele de sub picioare, prinzandu-le cu degetele de la picioare. Stai cu picioarele in apa timp de 10 minute. Usuca-ti picioarele prin tamponare si maseaza-le cu o lotine parfumata de menta care iti va hidrata si iti va revitaliza degetele de la picioare.
Produse ce contin ulei de eucalipt si nu sunt deloc scumple:
- Crema gomaj cu namol din Marea Moarta si ulei de eucalipt
- Ulei esential de eucalipt de la Fares Bio Vital
- Ulei esential de eucalipt de la Cosmetica Verde.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google