Eliminarea balonarii si a constipatiei





Balonarea si constipatia sunt doua dintre cauzele principale si frecvente ale imbatranirii intregului organism si in special a pielii. Stationarea prelungita in colon a reziduurilor digestiei determina o acumulare de toxine care provoaca umflarea intestinala (balonarea) iar daca situatia se prelungeste in timp se ajunge la intoxicarea organismului. 
Alaturi de tulburarile tipice provocate de balonare, de exemplu respiratie urat mirositoare, cefalee, limba incarcata, astenie, lipsa poftei de mancare atunci avem de-a face cu o pierdere a tonusului si a prospetimii pielii mai ales in zona fetei. Balonarea este prezenta la un mare numar de persoane, cele mai multe suferind si de constipatie care, deseori nu se manifesta intr-un mod evident, pentru ca desi nu lipseste actul zilnic, este eliminata doar o mica parte din reziduurile intestinale.
Principalii factori care pot duce la constipatie sunt urmatorii:
- stresul
- masticatia prea rapida
- alimentatia saraca in fibre
- consumul redus de apa
- lipsa exercitiului fizic 
- ingerarea unor medicamente precum antidepresive sau analgezice
- lipsa unor stimuli ai evacuarii
- consumarea unor alimente cu actiune astringenta precum: orez alb, fructe necoapte acre, vin rosu,musetel, melasa, ciocolata in schimb este bine sa se consume alimente bogate in fibre cum sunt cerealele integrale, germenii de legume si cereale, legume, verdeturi, fructe coapte in special kiwi, deasemenea iaurt si drojdie de bere.
Pentru a elimina constipatia si balonarea si pentru a reface mecanismele fiziologice de evacuare, in afara de a urma sugestiile de mai sus in ceea ce priveste alimentatia se poae recurge la hidrocolonoterapia, tratament capabil sa rezolve ciar si formele cele mai rebele. Ca efect ar fi: curatarea profunda a intestinelor, este un tratament de dezintoxicare si se remarca o ameliorare globala la nivelul intregului organism.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google