Ten iritat, cearcane si buze crapate





Problemele tenului se rezolva actionand asupra cauzdelor, nu a efectului. Iar in timpul tratamentului, cateva trecuri de machiaj sunt bine venite.
Sunt momente in care orice femeie se confrunta cu cate o problema dermatologica la nivelul tenului: cosuri, pete ramase dupa vindecarea acestora, cearcane adanci sau buze care si-au pierdut finetea. Iata cateva arfiticii de machiar care te vor ajuta sa camuflezi micile necazuri inestetice.

Ten iritat, patat
Cand ai neplaceri de genul asta, produsele cu putere mare de acoperire asfixiaza porii si, in timp, agraveaza afectiunile tenului. Nu renunta la machiaj (fondul de ten fereste pielea de praf, soare si poluare), dar alege o formula lejera, noncomedogenica si neaparat fara continut de grasimi. Nuantele mai reci, de bej estompeaza roseata. Aplica fondul de ten cu degetel, nu cu buretelul, pentru o acoeprire uniforma si un finis natural. Zonele afectate de roseata si cosuri camufleaza-le cu un corector intr-o nuanta verzuie.
Cearcane
Aplica o crema sau un gel pentru ochi cu efect de hidratare, apoi fondul tau de ten obisnuit. Pentru a estompa si mai bine cearcanele inchise la culoare, aplica sub pleoapa inferioara un corector intr-o nuanta de galben, iar peste el, prin tamponare usoara cu buricele degetelor, inca un strat corector - de data asta, intr-o nuanta cu un ton mai deschisa decat fondul de ten. Estompeaza bine conturul dinspre obraji, pentru a nu crea o delimitare nefireasca a nuantelor si efectul de ochelari.

Buze crapate 
Inainte de a te da cu ruj, umezeste-ti buzele si freaca-le cu un prosop pentru a indeparta eventualele cojite. Aplica apoi un strat de balsam reparator pentru buze. Pentru machiajul buzelor crapate, in nici un caz nu e indicat sa folosesti rujuri rezistente la transfer, mate, care le-ar usca si mai tare. Alege formula usoare, cu efect de hidratare si finis lucios sau sidefat pentru a camufla aspectul strans al buzelor. Nuantele care fac buzele sa para mai netede si fine sunt cele de roz si portocaliu piersica.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google