Reteta corabioare





Pentru a prepara corabioare ai nevoie de 3 dovlecei, 1 cana de cuscus, 2 rosii, 50 grame prosciutto, 1 lamaie, 3 linguri cu ulei de masline, 1 lingurita cu unt, busuioc, patrunjel, sare.
Spala dovleceii, sterge-i cu un servet curat, taie-l pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scoate pulpa. Separat, pune la fiert o cana cu apa impreuna cu lingurita cu unt si un praf de sare.

Dupa ce a dat intr-un clocot, stinge focul si toarna apa peste cuscus. Acopera cu o farfurioara si lasa-l cel putin cinci minute, ca sa absoarba toata apa.

Amesteca usor cu o furculita, adauga rosiile decojite si taiate in cuburi mici, pulpa de dovlecei, fasii de prosciutto, patrunjelul si busuiocul tocate marunt.
Stropeste salata cu ulei de masline si zeama de lamaie dupa gust. Umple dovleceii si lasa-i la cuptor 15 minute.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google