De ce am pofta de dulciuri, sarat si acru





Sigur ai trecut prin "am pofta de" sau "as manca in secunda asta". Cand simti ca nu te poti stapani, trebuie sa-ti alimentezi poftele sau sa le inlocuiesti cu cateva formule sanatoase pentru a evita un dezechilibru.
Pofta de dulce...apare si cand esti obosita. Iar organismul tau cere sa fie hranit cu alimente care ridica nivelul serotoninei, responsabila cu starea de bine. Nu-ti refuza cateva bucatele de ciocolata, chiar daca tocmai ai inceput o dieta de care vrei neaparat sa te tii. Alege ciocolata neagra, fiindca are mai putine calorii. Cu cat iti ignori poftele mai mult, cu atat acestea vor creste in intensitate. 
Pofta de sarat..apare cand esti stresata, ca urmare a suprasolicitarii glandelor suprarenale. Ele regleaza raspunsul organismului la stres. Pofta de saramura vine si dintr-o carena de sodiu, care se traduce printr-o rezistenta scazuta la efort. Trebuie sa stii insa ca, daca tot adaugi sare, organismul se obisnuieste si cere mai mult.
Obisnuieste-te sa mananci multe verdeturi, o excelenta sursa de saruri. Iar ca sa reduci nivelul de stres, mananca mai multe cereale, fructe, peste si fructe bogate in vitamine C.

Pofta de acru...apare cand stomacul tau isi pierde din aciditate. 
Astfel, simti nevoia sa echilibrezi nivelul pH-ului si bei mai multa limonada, iti mai pui lamaie chiar si in supa sau atentezi la borcanul cu muraturi, desi e toiul verii. pH-ul acid este extrem de important intrucat ajuta stomacul sa faca fata agresiunilor asupra florei.
Acrelile sunt indicate cand vrei sa slabesti, pentru ca topesc rapid aripioarele.Dar ce e mult strica. Asa ca nu manca mai mult de un produs pe zi si ajuta-te de antiacide.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google