Cura de urzici





Curatenia de primavara trebuie inceputa din interior. Dupa ce elimina toxinele, organismul functioneaza mai bine. O cura de urzici este mana cereasca pentru aproape toate organele corpului.

Vitaminele care ustura
Urzicile contin o cantitate mare de vitamine A si C, fiind extraordinare in tratamentul gripelor si racelilor, dar si pentru intarirea sistemului imunitar, destul de afectat de schimbarea anotimpului.

Surprinzatorul siliciu
Datorita acidului silici, urzicile remineralizeaza organismul, reduc hipertensiunea si inflamatiile provocate de reumatism si guta. Tot siliciul contribuie la buna hranire a celulelor, la eliminarea toxinelor si apararea organismului. O carenta a acestui element le provoaca femeilor un ciclu menstrual abundent si dureros.

Continutul insemnat de fier face din banala urzica un tratament eficient impotriva anemiei. Dupa cateva saptamani de cura, scapi de oboseala, dureri de cap, stari de ameteala, nu mai ai unghiile fragile si buzele crapate, toate acestea fiind consecinte ale careintei de fier.

Ce trateaza
Cu ajutorul urzicilor, scapi mai usor de diferite afectiuni. Efectul lor diuretic este util in tratamentul bolilor de rinichi si vezica urinara, dar si inc azuri de guta, arterita, reumatism, edeme. Ceic are sufera de sciatica sau lumbago pot folosi urzica proaspata: isi biciuesc zona dureroasa cu o legatura de urzici (de 12 ori). Aceasta metoda dainuie din vremea romanilor. Infuzia de urzica ajuta pancreasul si cade nivelul glicemiei din sange, dar e utila si in eczeme, boli de ficat, vezicula biliara, tulburari digestive, infectii ale cailor respiratorii.

Urzica-moarta
Denumita si urzica-alba, planta nu este comestibila, dar e un excelent remediu pentru bolile aparatului genital, urinar si gastric. In caz de dureri menstruale sau leucoree, se recomanda zilnic o infuzie preparata dintr-o lingurita cu planta si o cana cu apa fiarta sau bai de sezut.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google