Cum combatem depresia, tratament naturist





Desi uneori suntem tristi si abatuti, adevarata depresie se manifesta printr-o tristete persistenta, pesimism, sentimente de anxietate si deznadejde. Are efecte atat fizice cat si comportamentale. Depresia usoara se poate trata cu terapii naturale si se pot completa si cu un tratament prescris de medic.
Depresia grava (necesita ingrijiri specializate) se manifesta astfel:
- incapacitatea de a munci
- insomnii si trezire devreme
- senzatie de frig
- oboseala permanenta
- anxietate, agitatie, iritabilitate
- consum excesiv de alimente, alcool sau de medicamente
- lipsa increderii de sine
- sentiment difuz de vinovatie
- incapacitatea de a lua decizii
- dezinteres fata de activitatile care odinioara erau agreabile
- lipsa apetitului sexual
- dificultati de concentrare si lipsa de memorie
- lipsa de interes fata de aspectul personal.
Conform cercetarilor dar si din experienta proprie, femeile diagnosticate cu depresie sunt mai numeroase spre deosebire de barbati. Fiind la facultatea de psihologie am studiat in teorie, in practica deloc, multe cazuri de depresie. Depresia netratata poate duce la sinucidere si necesita neaparat ajutorul si suportul celor din jur in special al apropiatilor, dar in primul rand depresivii au nevoie de tratament specializat. Ar trebui ca aceste persoane sa isi imparteaseasca grijile, nemultumirile si nelinistile unei persoane apropiate sufleteste care o poate intelege si asculta. Nu este de mare ajutor deloc sa ii spuneti unei persoane deprimate sa isi revina, sa incerce sa treaca usor peste anumite situatii dar in schimb puteti face multe pentru a insenina o dispozitie depresiva. Pentru a trata depresia orice situatie neplacuta o poate tine pe loc si chiar se pot agrava simptomele. 
Ca tratament general al depresiei ar trebui sa faceti zilnic exercitii fizice, sa aveti o dieta echilibrata si sanatoasa, sa reduceti stresul, sa iesiti cat mai des in aer liber in mijlocul zilei si daca va permiteti stati in fata unei lampi de mare intensitate intre jumatate de ora si 2 ore.
Tratament cu plante medicinale:
Pe langa multele sale efecte cunoscute, sunatoarea este antidepresiva, cea mai cunoscuta planta ca remediu impotriva depresiilor usoare pana la moderate. Actiunea ei nefiind atat de intensa ca a unor medicamente antidepresive, nu este prescris ca tratament unic in depresiile grave. Administrarea ceaiului de sunatoare in combaterea depresiei va fi pe termen lung nu numai datorita caracterului cronic al starilor depresive dar si pentru ca actiunea antidepresiva a sunatoarei se instaleaza abia dupa 2-3 saptamani de la inceperea administrarii. Se face o infuzie din 1 lingura de sunatoare la 200 ml de apa, din care se bea dimineata si seara sau se administreaza 5 picaturi de 3 ori pe zi de extract de sunatoare. Pe parcurs doza creste la 10 picaturi de 3 ori pe zi. Durata acestui tratament este de minim 3 saptamani.
Tratament prin aromaterapie:
Faceti zilnic o baie calda la care sa adaugati ulei esential de levantica, musetel, bergamota sau trandafir. Sau faceti zilnic masaj folosind 2 picaturi de ulei de levantica sau 2 picaturi de ulei de geraniu amestecat cu 1 picatura de ulei de musetel la 1 lingura de ulei de migdale dulci sau ulei de samburi de struguri.
Alte terapii:
Pentru tratarea depresiei un psihoterapeut va poate ajuta sa descoperiti cauzele depresiei si mijloacele de a o depasi. Terapia prin ras poate fi si ea eficienta la unele persoane.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google