Ingrediente pentru briose cu dovlecei si ciocolata: 200 grame dovlecei, 150 grame ciocolata cu lapte, 200 grame faina, 100 grame unt, 130 grame zahar, 3 oua, 50 grame fulgi de nuca de cocos, 1 pliculet cu praf de copt, 2 pliculete cu zahar vanilat, sare.
Mod de preparare
Se spala dovleceii si se dau pe o razatoare cu gauri mici. Stoarce-i bine si pune-i intr-un vas.
Separat, se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema fina. Incorporeaza ouale unul cate unul
Adauga ciocolata topita la bain-marie si racorita, dovleceii, fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt si un varf de cutit de sare.
Se ung formele de briosa cu unt si se tapeteaza cu faina sau se folosesc hartii pentru muffins. Se umplu cu aluat, dar doar pe trei sferturi, pentru ca vor creste foarte mult. Se coc la cuptor pentru 20-25 minute. Dupa ce s-au racorit, se pudreaza.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu