Cele mai sanatoase metode de preparare a carnii





Carnea este un aliment indispensabil in alimentatie. Cu toate acestea, daca o consumi in exces si nu o pregatesti corect, se transforma intr-un aliment periculos pentru sanatate. In acest sens, trebuie sa alegi bucati de carne slaba, fara prea multa grasime. Cand ai o bucata mai grasa, indeparteaza grasimea inainte de-a o prelucra termic. Daca nu indepartezi grasimea, pregateste carnea la gratar sau la cuptor (in nici un caz n-o praji). Carnea la gratar este sanatoasa, dar trebuie consumata cu moderatie. Evita s-o intepi cand o intorci de pe o parte pe cealalta pentru ca isi pierde sucul, iar friptura va iesi uscata.
Daca o pregatesti la cuptor, foloseste o tava ceramica si stropeste-o regulat cu sucul strans in vas. 
O alta metoda de preparare foarte sanatoasa este in crusta de sare. In acest fel, pastrezi toate proprietatile nutritive ale carnii.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google