Ca să treacă răceala mai repede





Nas care curge, dureri in gat, tuse? Simptomele racelii sunt supărătoare, într-adevar. Si cu cat tin mai putin, cu atat ne putem relua treburile zilnice si starea de bine mai repede. Asadar, iata solutiile ca raceala sa dureze mai putin.
1. Ceaiul de tei
Prin continutul mare de mucilagii, teiul reduce inflamatia cailor respiratorii. De asemenea, aceasta planta este un bun emolient al secretiilor bronsice. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de planta la 200 ml de apa clocotita si se beau trei ceaiuri pe zi, indulcite cu miere.
2. Inhalatiile cu ulei de levantica ajuta la descongestionarea cailor respiratorii, aceasta planta avand virtuti antiseptice si inflamatoare, care reduc secretiile nazale. Se adauga 5 picaturi de ulei esential de levantica intr-un bol cu apa fierbinte si se sta cu capul acoperit 15 minute deasupra vasului, de trei ori pe zi, ultima data seara, inainte de culcare.
3.Tinctura de echinacea
Imunostimulent dovedit, echinacea este si un bun antiviral, ajutand la scurtarea racelilor. Inca de la primele simptome, tinctura de echinacea se administreaza altfel: o lingurita de tinctura, dizolvata in jumatate de pahar cu apa, de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul trebuie urmat pana la reducerea simptomelor. 
4. Gargara cu musetel
Raceala este insotita de cele mai multe ori si de inflamatii in zona gatului (amigdalita, faringita). Pentru calmarea lor se poate face gargara cu ceai de musetel, de galbenele sau de salvie (ori cu o combinatie a lor), aceste plante avand actiune antiinflamatoare si antiinfectioasa.
5. Propolisul
Recunoscut pentru efectul antiseptic la nivelul cailor respiratorii, propolisul intareste imunitatea si are, de asemenea, si o importanta actiune antivirala. Inca de la primele semne ale racelii, se ia cate o lingurita de tinctura, de trei ori pe zi, inainte de mese Tincuta se administreaza pe o bucatica de paine sau in amestec cu o lingura de miere.
6. Masajul cu eucalipt
Eucaliptul are actiune antitusiva, antiseptica si expectoranta, fiind indicat in afectiunile respiratorii. Proprietatile medicinale sunt atribuite eucaliptului, care actioneaza asupra celulelor bronhice, protejand mucoasele afectate de virusurile racelii, fluidifica secretiile pulmonare si ajuta la evacuarea lor. Se amesteca 20 de picaturi de ulei esential de eucalipt in 25 ml de ulei vegetal si se maseaza pieptul, de trei ori pe zi.
7. Sirop de ceapa
Contra tusei, se poate face acasa sirop de ceapa. Pentru prepararea lui este nevoie de 100 g ceapa, care se fierbe in 250 ml de apa, timp de 10 minute. Se lasa la racit, dupa care se adauga 50 g miere si se ia cate o lingurita la doua ore. Acest sirop trebuie preparat zilnic.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google