Vulturica arde caloriile





Creste din mai pana in septembrie pe pajistile de deal si munte. Una dintre cele mai importante caltiati ale ei este ca ajuta la eliminarea apei din tesuturi si la buna functionare a rinichilor.
De la vulturica, se folosesc partile aeriene culese in mai-septembrie precum si radacinile adunate roamna, in septembrie-octombrie. Are in compozitie acizi organici (cafeic, clorogenic), umbeliferona, tanin si saruri minerale.
Unele plante pot fi folosite cu succes impotriva kilogramelor in plus, iar vulturica se numara printre ele alaturi de ceai verde, papadie, catina si radacina de lemn-dulce. Cum? Simplu. Accelereaza procesul de eliminare a apei din organism si ajuta la buna functionare a sistemului digestiv. Pe langa arderea caloriilor, aceasta buruiana are si proprieatti deloc de neglijat.

Usor de preparat
Fierbi o lingura cu planta maruntita intr-o ceasca de apa (250 ml) timp de 10 minute. Strecori si bei doua cesti pe zi sau folosesti extern.
Vulturica aduce multe beneficii daca este administrata intern.
Grabeste vindecarea unui numar mare de afectiuni - boli hepatice, ascita, faringita, diaree, edeme, febra, hematurie, infectie urinara, litiaza renala, negroza, ulcer gastric si duodenal, arterioscleroza, astenie, convalescenta.
Gargara si spalaturile cu infuzie fac minuni cand vine vorba de afectiuni bucale, furuncule, hemoroizi si rani de tot felul.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google