Micoza unghiei piciorului, tratament si metode preventive





Ce este micoza?
Este o infectie fungica provocata de ciuperci microscopice, foarte raspandita printre amatorii de sport, deoarece se ia foarte usor din piscine, din dusurile comune, vestiare, sali de sport. Se vindeca foarte greu iar ca metoda preventiva trebuie sa va stergeti bine picioarele si intre degete.
Cum se trateaza?
Micoza se trateaza atat cu remedii naturiste cat si cu medicamente fungicide. Pentru a evita contaminarea trebuie sa va spalati pe maini dupa fiecare tratament al picioarelor. Pentru a potoli mancarimea si usturimea faceti o pasta dintr-o lingura de bicarbonat amestecat cu apa, aplicati si masati locurile afectate apoi clatiti si stergeti bine picioarele aplicand la final faina de porumb fina. Un medicament fungicid eficient este Lamisilul, se aplica crema conform prospectului iar pentru un rezultat mai rapid luati si Lamisil sub forma de pastile.
Pentru a usca ciupercile puneti o lingurita de praf de mustar intr-un lighean cu apa calda si stati  cu picioarele in apa timp de 30 de minute. Stati cu picioarele in apa calda sarata, in fiecare zi, timp de 15 minute, se adauga o lingura de sare la 500 ml de apa. Repetati procedeul pana la cicatrizarea totala a leziunilor provocate de ciuperci. Pentru a grabi cicatrizarea mergeti cat mai des in picioarele goale.
Ceaiul negru este usor astringent si usuca pielea. Faceti o infuzie din 5 pliculete de ceai la un litru de apa clocotita, apoi stati cu picioarele in ceai timp de 30 de minute. Alte produse aplicate local au rezultate eficiente, precum: iaurt natural, alcool, miere cu propolis, otet si usturoi. Curatati bine unghiile, aplicati spray de aloe vera si la final ungeti locul cu gel de aloe vera. Amestecati in parti egale ulei esential de arbore de ceai cu ulei de masline si masati degetele (accelereaza cicatrizarea, inmaoaie pielea intarita si este un antiseptic natural). De altfel si uleiul de lavanda are proprietati antifungice, masati bine atat unghiile cat si spatiile dintre degete.
Metode preventive:
- purtati ciorapi din bumbac (fibrele naturale absorb mai bine umiditatea)
- nu purtati aceiasi papuci mai multe zile la rand
- dupa baie stergeti bine picioarele
- pentru ca picioarele sa ramana uscate si pentru a se absorbi transpiratia,puneti in sosete pudra de talc.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google