Terapia cu ozon - cand, cum se aplica si cine poate efectua terapia cu ozon?





Cand se utilizeaza terapia cu ozon?
Eficienta tratamentului cu ozon depinde in principal de caracteristicile ozonului. Domeniul clasic de utilizare al ozonului este in caz de tulburari circulatorii si lipsa de oxigen cauzata de acestea. In caz de stenoza vasculara cardiaca si cerebrala, tratamentul cu sange propriu poate ajuta la imbunatatirea circulatiei si oxigenarii. Terapia cu ozon ajuta si in cazul ranilor si ulceratiilor care se vindeca greu. In aceste cazuri este adesea combinata cu tratamentul cu sange propriu. A nu se confunda tratamentul cu sange propriu, cand pacientului i se readministreaza sangele propriu imbogatit cu ozon, cu transfuzia de sange (cand pacientului i se administreaza sange strain) si nici cu hemodializa (epurarea sangelui cu ajutorul unui rinichi artificial).
In cazul infectiilor virotice de genul de genul Herpes zoster sau hepatita, care se vindeca greu prin alte metode de tratament, terapia cu ozon poate conduce la o vindecare mai rapida si face ca simptomele sa fie mult mai usoare. In caz de anumite afectiuni intestinale, de exemplu inflamatia intestinului gros, terapia locala cu ozon poate fi de ajutor. In acest caz in intestin se introduce un cater legat de un generator de ozon.
Cum se aplica terapia cu ozon?
Exista mai multe metode prin care se poate introduce in organism amestecul de ozon si oxigen. aplicarea metodei corespunzatoare depinde de afectiune. Regula de baza este dozarea unei cantitati mici in cazul in care se urmareste imbunatatirea circulatiei sau sistemului imunitar, iar in cazul in care se urmareste reducerea inflamatiei sau distrugerea germenilor este nevoie de o doza mai mare. Injectiile cu ozon se administreaza intravenos in caz de afectiuni vasculare. In caz de afectiuni inflamatorii si alergice, injectiile se administreaza intramuscular. dupa tratamentul traditional prevenitv, care ajuta la vindecarea ranilor, terapia cu amestec de ozon-oxigen la presiune mica ajuta mult la imbunatatirea starii pacientului. Gargara efectuata cu apa cu continut de ozon se recomanda in caz de afectiuni inflamatorii ale cavitatii bucale. In caz de numeroase afectiuni cutanate masarea cu amestec de ulei de masline si ozon s-a dovedit a fi eficienta. Procedura este ieftina, eficienta, nu are efecte adverse, iar practicarea ei este foarte simpla.
Tratamentul cu sange propriu
In cazul multor afectiuni, de exemplu in caz de tulburari circulatorii, hepatita, herpes, tulburari vegetative, alergii, se aplica tratament cu sange propriu, in cantitati mai mari sau mai mici. Acest fel de tratament se numeste purificarea sangelui. Din vena de pe bratul pacientului se recolteaza o cantitate de 50-100 ml de sange. Sangele se scurge intr-o sticla vidata, in care exista un medicament anticoagulant. Prin injectare in sticls se introduce o cantitate de ozon, care a fost exact calculata in functie de scopul terapeutic. In final amestecul este readministrat in organism. In vederea unui rezultat optim, tratamentul se repeta de 8-10 ori, in interval de 2 zile.
Cine poate efectua terapia cu ozon?
Acest tratament poate fi efectuat de medici naturisti cu pregatire corespunzatoare. Si medicii stomatologi utilizeaza ozonul la reducerea hemoragiilor si la vindecarea inflamatiilor de la radacina dintilor. Aceasta terapie utilizata in principal in medicina alternativa nu este foarte raspandita in medicina clasica, insa foarte multi medici o aplica cu succes.
Este periculoasa terapia cu ozon?
Mai multi afirma ca terapia cu ozon poate avea consecinte periculoase. Un experiment efectuat a evidentiat ca complicatiile nu sunt mai frecvente decat in cazul altor metode. Daca terapia este efectuata corespunzator si se respecta exact regulile referitoare la doze atunci practic nu prezinta nici un pericol.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google