Tine raceala departe





Caldura inselatoare, umezeala, ziua mai lunga si alte schimbari ce apar odata cu venirea primaverii ne fac victime sigure ale racelilor de sezon. Sa le tinem piept.
Alaturi de astenia specifica anotimpului, primvara, ne pandeste la tot pasul riscul de a cadea prada virusurilor, pe fondul unei imunitati slabite de trecerea prin lunile friguroase de iarna. Un pahar cu apa rece sau o bluza prea subtire ca sa tina piept soarelui cu dinti sunt suficiente ca sa declanseze primele simptome neplacute: stranut, nas infundat si dureri in gat.

Acestea insa pot fi prevenite daca intaresti sistemul de aparare al organismului.

Fructe si legume
Este important sa le consumi indiferent de sezon, dar cu atat mai mult beneficiaza de pe urma lor organismul sleit de energie primavara - pline de vitamine, minerale si fibre, au efect revigorant si te ajuta sa scapi de toxinele acumulate. Alege kiwi, citrice, mere - sunt bogate in vitamina C, un scut puternic impotriva racelii, dar nu uita de morcovi, varza, sfecla-rosie sau usturoiu, faimos pentru efectele lui antiseptice. Daca nu obisnuiesti sa mananci fructe sau legume ca atare, un pahar un suc proaspat preparat dimineata, la micul dejun, iti asigura portia zilnic de vitamine.

Somn mai mult
Se stie ca un somn odihnitor ne incarca bateriile si ajuta celulele sa se regenereze, astfel ca factorii nocivi din jur sa nu ne atinga usor. Fa-ti un obicei din a te culca inainte de miezul noptii: de somnul cel mai odihnitor ai parte in intervalele 22-23 si 6-7. Dormi opt ore pe noapte si atipesti si la pranz cand iti permite programul.

Nu uita de miscare
Cu cat se face mai cald si mai verde afara, natura ne imbie sa iesim din casa si sa ne plimbam. Fa asta zi de zi, pentru ca sportul, fie chiar si numai mersul in ritm alert, pune fluxul sangvin in miscare si intareste imunitatea.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google