Retete pentru tratarea varicelor





Varicele sunt dilatatii ale venelor superficiale ce apar de obicei pe membrele inferioare. iata cateva modalitati naturale de tratare a acestora.
Castan-salbatic
Fa un decoct din 5 grame de pulbere de scoarta in 100 ml de apa. Fierbi, lasi la racit si apoi filtrezi. Consuma 15-20 de picaturi pe zi (20 zile pe luna). Faci pauza zece zile, apoi reiei tratamentul.
Tinctura se obtine din 50 grame de pulbere amestecata cu 160 ml de alcool de 90 grade. Se lasa zece zile la macerat, agitand mereu. Strecori si pui tinctura intr-o sticla de culoare inchisa, pe care o acoperi cu un dop de pluta. Consuma zece picaturi zilnic.
Unguientul il prepari din 20 grame de extract alcoolic din seminte amestecate cu 60 grame de grasimi (untura). Se aplica pe zonele cu probleme.
Urzica
Sucul se obtine din frunze proaspete, pe care le storci bine de tot. Bei 2-3 lingurite pe zi si vezi in scurt timp cum varicele se atenueaza vizibil. Infuzia o prepari dintr-o lingurita cu frunze uscate si tocate marunt, peste care torni o cana de 200 ml de apa clocotia. Acoperi un sfert de ora, filtrezi si bei 2-3 cesti in fiecare zi. Un adjuvant excelent in tratarea varicelor.

Papadie
Infuzia se face din doua lingurite cu planta intreaga uscata si maruntita, peste care se toarna o cana (200 ml) de apa clocotita. O acoperi si o lasi cam 20 de minute. Dupa aceea, strecori licoarea si bei trei cani pe zi, dupa mesele principale.

Ciocul-berzei
Decoctul se face rapid, din doua lingurite cu planta tocata fin puse la fiert cu 250 ml de apa. Fierbi cinci minute, lasi la racit si aplici comprese caldute in zonele varicoase de mai multe ori pe zi.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google