Ce faci in caz de malpraxis





Se poate intampla ca si tu sa te afli printre cei care au de suferit din cauza unei greseli medicale. Iata ce poti face in aceasta situatie.
Poti depune plangere
Daca ai suferit din cauza neglijentei medicilor, ai dreptul sa-i reclami la Judecatorie sau la Parchet. In plangere, trebuie sa mentionezi in ce consta eroarea medicala, suma pe care ai plaitt-o pentru consultatie sua pentru interventie, numele medicului vizat, dar si alte informatii care sa justifice plangerea facuta. Mai poti lua legatura cu Colegiul Medicilor. Datele de contact pentru judetul in care locuiesti le gasesti pe www.cmr.ro

Se pot preintampina procesle in instanta printr-un acord cu furnizorul de servicii medicale. Acesta masura adoptata anul trecut rezolva mult mai rapid cazurile de malpraxis. O comisie va stabili daca pacientul poate sa beneficieze de compensatii. In acest sens, reclamantul va incheia un contract de tranzactie cu personalul medical, pentru a primi o suma de bani care sa-i acopere daunele.

Daca se dovedeste in instanta vinovatia medicului, atunci pacientul trebuie sa primeasca, intr-o perioada rezonabila de timp, o suma de bani. In functie de gravitate, medicul in cauza isi poate pierde dreptul de a profesa sau amendat.

Personalul medical nu poate fi atras la raspundere pentru daune daca spitalul nu dispune de dotarile necesare cu echipament de diagnostic si tratament. Acealsi lucru este valabil in cazul infectiilor intraspitalicesti, complicatiilor si riscurilor general acceptate ale metodelor de investigatie si tratament si atunci cand se actioneaza in situatii de urgenta.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google