Aromele sunt importante. Nu numai pentru gust, ci si pentru digestie - uleiurile volatile ne face viata mai usoara.
Sos de marar
Ingrediente pentru 4 portii:
- 2,5 linguri unt, 2 linguri faina, 300 ml lapte, 250 ml supa de carne. 100 ml smantana grasa 30% grasime, 3 fire marar, sare, piper, otet, zahar.
Se topesc intr-o cratita 2 linguri de unt: se adauga faina si se prepara rantasul. Se toarna laptele si se amesteca bine. Se fierbe la foc moale un sos Bechamen, amestecand continuu pentru a dobandi o consistenta catifelata. Se toarna supa de carne, sare si piper si lasa sa mai fiarba 20 minute.
Se rup frunzele de pe firele de marar in apa fierbinte. Se ia sosul de pe foc si se inglobeaza mararul, smantana si untul ramas. Se condimenteaza dulce-acrisor, adaugand otet si zahar. Se sareaza si se pipereaza; se serveste imediat sosul cu oua fierte tari, rasol de vita, cartofi natur sau galuste.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu