Tarta cu legume
Pentru aluat: 300 grame faina, 150 grame margarina, 1 lingura cu ulei, 100 ml apa rece, 1 lingurita cu sare. Pentru umplutura: 2 cepe, 1 legatura de ceapa verde, 200 grame spanac, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ou, 3 linguri cu smantana, 50 ml ulei.
Cerne faina intr-un castron cu un praf de sare. Fa in mijloc o adancitura si pune margarina si apa amestecata cu ulei. Framanta usor toate aceste ingrediente pana obtii un aluat bine legat. Acopera-l cu folie si lasa-l la rece aproximativ o ora. Intre timp, taie ceapa si ceapa verde si caleste-le in ulei. Adauga ardeiul gras taiat in bastonase si spanacul oparit si scurs. Presara un praf de sare si lasa-le sa se inabuse. Dupa ce s-au racorit, adauga smantana batuta cu oul si putina sare. Intinde aluatul si asaza-l intr-o forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Rastoarna umplutura de legume si coace-o la foc moderat, 45 minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu