Reteta perisoare de peste
Ingrediente:
- 500 grame de file cod
- 1 ou
- 1 ceapa
- 100 g somon afumat
- 2 felii de paine
- 50 ml lapte
- patrungel
- 1 cub concentrat de legume
- sare
Pentru sos: 50 g unt, 1 lamaie, 5 g amidon
Mod de preparare:
Trece pestele prin masina de tocat impreuna cu ceapa si feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse
In amestecul astfel obtinut, incoproreaza oul batut cu un praf de sare si piper. Aromatizeaza cu putin patrunjel tocat fin.
Cu palmele umezite, modeleaza perisoarele si fiebe-le in apa, in care ati dizolvat concetratul de legume.
Separat, topeste untul. Adauga zeama de lamaie, putina apa si un praf de sare si piper. Lasa sa dea intr-un clocot, presara amidonul alimentar si mai lasa pe foc cam trei minute.
Scurge perisoarele, inveleste-le in salata si serveste-le cu fasii de somon si sosul de lamaie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu