Ce să mănânci iarna





Iarna e vremea când metabolismul are randament scazut si te simti fara vlaga.
Urmeaza-ti instinctul si mananca mai cald, bea multe ceaiuri si fii atenta sa nu cazi in capcana alimentelor prea consistente si pline de calorii. Iata ce trebuie sa consumi.
Mai multe proteine
Ai mare nevoie de ele in sezonul rece - iti intaresc musculatura si produc caldura in organism, punand metabolismul la treaba si facandu-l rezistent la temperaturi scazute. Alege alimente usor de digerat: peste, carne alba slaba, oua, iaurt.

Ouale: au un continut proteic important si sunt sursa de vitamina B, buna pentru intarirea imunitatii. De asemenea, consumul de oua produce caldura in organism, necesara iarna.
Carnea rosie: consumata ponderat, fara grasimi, dar si fara garnitura hipercalorica, este o sursa de proteine excelenta pentru sezonul rece. Carnea rosie creste temperatura corpului, actiune mai mult decat bine-venita pe vreme rece.

Semintele de tot felul sunt surse de vitamine (B, E) si de minerale esentiale (fier), in lipsa carora te simti fara energie. Inlocuieste deserturile nesanatoase cu un pumn de seminte pe post de gustare.

Cat mai mult verde
Schimbarile alimentare impuse de sezonul rece nu trebuie sa excluda vitaminele si mineralele, care te ajuta sa lupti cu infectiile de sezon. Asa ca nu uita de legumele cu frunze verzi pe care le gasesti oricand si-ti intaresc imunitatea: varza-de-Bruxelles, salata, spanac (congelat), telina, lamaie, kiwi sunt pline de vitamine si nu ar trebui sa lipseasca din meniul tau zilnic, pentru ca iti asigura vitamine (A, C, E), contribuie la asimilarea energiei din hrana, au actiune antiinflamatoare, te ajuta sa lupti cu infectiile si activeaza sistemul imunitar.

Ciocolata calda
In aceasta perioada, simti nevoia sa bei ceva cald. Iar daca ceaiul nu prea te atrage decat cand esti racita, o ciocolata calda ar fi perfecta. Evita colesterolul alegand ciocolata neagra neindulcita.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google