Beneficiile ceaiului de rooibos





Pe langa gustul bun, acest ceai aromat, fara cafeina, are proprietati curative: este antiinflamator, antialergic si anticancerigen.
Il gasesti si in magazinele de la noi, simplu sau in diverse combinatii gustoase. Are proprietati antibacteriene, antispasmodice, antivirale (scade febra si reduce inflamatiile), este bun in insomnie si stari de neliniste (in Africa de Sud, este ceva obisnuit ca mamele sa le dea bebelusilor ceai de rooibos cand au colici) si e bogat in minerale (cupru, fier, potasiu, calciu, fluor, zinc, mangan, magneziu), iar continutul scazut de tanin nu interfereaza cu absorbtia fierului. Nu intamplator, cercetatorii japonezi l-au numit "ceaiul vietii lungi": este un excelent antioxidant (te apara de actiunea radicalilor liberi si previne imbatranirea prematura).
I se mai spune ceai rosu african, dupa numele plantei din care este obtinut, ce creste in Africa de Sud. Eforturile de a cultiva planta in alte zone sau tari au esuat, fiindca rooibosul are nevoie de un anume climat si de un sol special pentru a se dezvolta. Numele plantei inseamna "tufa rosie", desi are culoarea verde. Frunzele devin rosii in urma procesului de oxidare: planta se taie foarte fin, e depozitata in vase mari ca sa fermenteze, apoi se lasa la uscat - astfel, isi schimba culoarea. Si ceaiul de rooibos nefermentat se foloseste. Acesta are chiar mai multi antioxidanti, dar este de culoare galbena.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google