Chec aperitiv cu șuncă și ciuperci





Rețetă chec aperitiv cu șuncă și ciuperci
Ingrediente: 600 grame ciuperci, 10 felii șuncă, 8 triunghiuri brânză topită sau o bucată de caș, 4 ouă, 4 linguri făină, 2 cepe, verdeață, sare, piper, puțin ulei.
1. Ciupercile curățate se fierb câteva minute, apoi se taie cubulețe. Se lasă deoparte într-o strecurătoare la scurs și răcit.
2. Șunca se taie cubulețe, iar brânza topită sau cașul, de asemenea. 
3. Ceapa se taie mărunt, se călește puțin în ulei, iar când devine sticloasă, se adaugă ciupercile bine scurse și șunca și se mai călesc împreună aproximativ 5 minute. Compoziția obținută se lasă la scurs și răcit într-o strecurătoare.
4. Albușurile celor 4 ouă se bate, apoi se adaugă gălbenușele, cașul sau brânza topită, amestecul cu ciuperci, făina, sarea, piperul și verdeața, după gust.
5. Amestecul se pune într-o tavă de chec și se dă la cuptor până prinde o crustă aurie deasupra




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google