Inchide telefonul si dormi





Insomnia electronica, una dintre bolile erei supratehnologizate in care traim, a fost scoasa la iveala de o statistica ingrijioratoare: doar unu din 5 bolnavi obositi cronic sufera efectiv de bolu cunoscute. Ceilalti sunt afectati de dispozitive electronice.
Esti mereu obosit si ai dat tot vina pe hipotiroidism, regim alimentar hipocaloric, viata agitata pe care o duci? Medicul insa nu poate pune un diagnostic anume? Este posibil sa fii afectat de insomnia electronica, o maladie a epocii ultratehnologizate in care traim: telefonul mobil, calcualtorul, televizorul, laptopul nu-ti dau pace nici in somn si-ti provoaca nopti agitate.

Fara televizor in dormitor. Atunci cand folosesti toate aceste dispozitive pana tarziu in noapte - te uiti ce s-a mai scris pe Facebook, ce e-mailuri ai primit, citesti ultimele stiri sau asculti jurnalele televizate - creierul nu se poate pregati pentru etapa de somn a programului zilnic. Cu alte cuvinte, esti tinut in priza, iar toata aceasta tehnolgie impiedica secretia corespunzatoare a melatoninei, hormonul intunericului, cel care te ajuta sa ai un somn bun, cu vise placute.

Solutia ca sa te pui pe picioare? Nu o reprezinta nici vitaminele, nici mesele bogate, nici tratamentul medicamentos, ci stoparea folosirii dispozitivelor electronice odata cu venirea serii, urmata, in cele din urma, dupa cateva incercari esuate de un somn bun.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google