Tinctura de levantica pentru piele cu probleme





Tinctura de levantica este usor de preparat si are o mireasma extrem de placuta. In plus, efectele ei asupra tenului sunt extraordinare, conferindu-i prospetime si luminozitate.
Calmeaza afectiuniel sistemului nervos si tine stresul la distanta, este un bun antiseptic si domoleste durerile reumatice. Gratie actiunii sale antibacteriene si nu numai, inca din Antichitate, levantica e utilizata frecvent in scopuri cosmetice. Tincuta se obtine prin macerearea plantelor in alcool, insa atentie: pentru prepararea ei, se folosesc doar florile, care se lasa la macerat in alcoool de 70 de grade minimum doua saptamani.

Efect miraculos: ten mai proaspat
In comestica, tinctura de lavanda are multiple efecte benefice. improspateaza pielea fetei, curata porii cu delicatete si atenueaza acneea, diminueaza iritatiile si eczemele de orice fel. De asemnea, folosita cu regularitate, atenueaza ridurile si imperfectiunile.

Psoriazisul, mai bland datorita lavandei. persoanele cu psoriazis isi pot gasi in tinctura de levantica un aliat loioal. Preparatul va atenua reactiile pielii, facand mai putin vizibile leziunile. Totodata, cele cu tenul gras sau acneic vor observa imbunatatirea texturii pielii daca vor apela frecvent la tinctura cu mirosul lavanderiilor din Provence.

Anticelulitic natural. Amestecul de tinctura de levantica si ulei din aceeasi planta este recomandat impotriva celulitei, aplicandu-se printr-un masaj circular al zonelor afectate. Se reduce aspectul de coaja de portocala, dar se atenueaza si vergeturile.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google