Dieta Mov





Se numeste dieta mov pentru ca se bazeaza pe consumul intensiv de alimente supranumite negre, care contin un puternic antioxidant natural, resveratrolul. Este foarte recomandata mai ales toamna, cand exista din abundenta astfel de fructe si legume. In afara faptului ca dieta mov te asjuta sa dai jos cateva kilograme, ea mai are si o multime de beneficii pentru organism. Alimentele negre, fiind foarte bogate in vitamine, minerale si substante care activeaza metabolismul si viata celulara, sunt un adevarat miracol pentru sanatate.
Alimente interzise: in aceasta periaoda de 3 saptamani nu ai voie sa mananci paine alba, prajeli, alimente semipreparate, orez, mezeluri, dulciuri, conserve si alimente conservate, alimente fast-food, sosuri si condimente, unt, smantana, preparate de cofetarie si patiserie sau sucuri acidulate din magazin.

Pe parcursul dietei ai voie sa mananci salate, fructe, legume crude sau preparate, lactate, branzeturi si cereale integrale. IN afara acestora, cele mai importante alimente care sustin dieta sun alimentele mov: fasolea neagra, lintea, varza rosie, vinetele, ceapa rosie, strugurii rosii si negri, prunele inchise la culoare, corcodusele negre, dudele negre, murele si fragii, merele violet, smochinele mov, dar si busuiocul mov sau ceaiul de levantica. Consumul acestor alimente imbunataeste memoria, revitalieaza organismul, incetineste procesul de imbatranire, protejeaza aparatul cardiovascular prevenind aparitia aterosclerozei, a accidentelor vasculare, infarctului si hipertensiunii arteriale. Totodata, aceste alimente previn formarea calculilor renali, ofera protectie impotriva aparitiei cancerului, detoxifica fiactul, intaresc inumitatea, impiedica aparitia cariilor, stimuleaza vederea si previn procesul de cadere a parului.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
© 2013 10 Bani. Politica de securitate Google